VUHAN VIŠE NEĆE DA ČUJE ZA KORONU: Hiljade nagrnule u akva-park, a onda je održan i veliki koncert (VIDEO)
Foto: Profimedia

sve se vraća u normalu

VUHAN VIŠE NEĆE DA ČUJE ZA KORONU: Hiljade nagrnule u akva-park, a onda je održan i veliki koncert (VIDEO)

Planeta -

Hiljade mladih Kineza preplavilo je tokom vikenda akva-park u centralnom kineskom gradu Vuhanu, odakle je prošle godine buknula zaraza koronavirusom, kako se sumnja.

Očigledno su građani bili žedni zabave, pošto se život u tom gradu polako vraća u normalu. Popularni vuhanski akva-park bio je ispunjen veselim mladim ljudima u kupaćim kostimima, koji su "đuskali" uz elektronsku muziku, mnogi u malim gumenim čamcima ili prosto plivajući.

foto: Profimedia

Akva-park otvoren je ponovo u junu, u sklopu postepenog otvaranja grada posle 76-dnevnog karantina i strogih mera, kako bi stali na put virusu.

Popunjena je polovina uobičajenog kapaciteta, a žene su dobile i 50 odsto popusta.

Prvi poznati slučajevi COVID-19 zabeleženi su prošle godine u Vuhanu, gradu od 11 miliona ljudi, nakon čega se virus proširio na ceo svet.

U Vuhanu je karantin ukinut u aprilu, a od sredine maja nije bilo zvanično potvrđenih slučajeva zaraze u provinciji Hubej, čiji je Vuhan glavni grad.

Kako bi podstakla lokalnu ekonomiju, vlada Hubeja je ponudila besplatan ulaz na 400 turističkih lokacija na svojoj teritoriji.

Kina je u velikoj meri obuzdala epidemiju koronavirusa, ali povremena žarišta i ozbiljne letnje poplave i dalje veoma ugrožavaju njenu ekonomiju.

Kurir.rs/Atv

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track