TRAMP ĆE NOMINACIJU ZA PREDSEDNIKA PRIHVATITI U BELOJ KUĆI: Demokrate besne, a on tvrdi da ne krši zakon
Foto: EPA / JOHN MINCHILLO / POOL

vašington

TRAMP ĆE NOMINACIJU ZA PREDSEDNIKA PRIHVATITI U BELOJ KUĆI: Demokrate besne, a on tvrdi da ne krši zakon

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je u ponedeljak da će republikansku nominaciju za drugi mandat prihvatiti tokom svog govora u Beloj kući sledeće nedelje što je ranije već naišlo na kritike demokrata, pa i nekih mu kolega republikanaca.

Tramp je prošle nedelje najavio da će "verovatno" prihvatiti republikansku nominaciju sa travnjaka Bele kuće, nazivajući ga "mestom na kojem se oseća dobro".

Pelosi: Tramp će još jednom degradirati Belu kuću

Demokrate su optužili Trampa da politizuje Belu kuću. Zvaničnica Predstavničkog doma Nansi Pelosi ocenila je da će Tramp još jednom "degradirati Belu kuću" koristeći je za politički događaj.

Pandemija koronavirusa prisilila je i demokrate i republikance da preispitaju održavanje svojih nacionalnih konvencija. Umesto okupljanja planiranog za Milvoki demokrate su ove nedelje zakazali četiri večeri virtualnih govora i događaja.

Govoreći tokom kampanje u Viskonsinu Tramp je kritizirao demokrate jer su prethodno snimili neke govore.

Tramp tvrdi da se zakon ne odnosi na predsednika

"Radimo pravi govor u četvrtak, sledećeg četvrtka, pa ćete uživo slušati iz Bele kuće. Imamo puno toga da kažemo", rekao je Tramp. Njegov govor zakazan je za posljednji dan Republikanske konvencije sledeće nedelje.

Tramp tvrdi da njegov plan da nominaciju prihvati u Beloj kući neće prekršiti Zakon o haču iz 1939. godine, koji vladinim službenicima zabranjuje korišćenje ovlašćenja za mešanje u ishod izbora, tvrdeći da se to ne odnosi na predsednika.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja