ISLAMSKA DRŽAVA PONOVO VRŠLJA PO SIRIJI: Amerika ubeđena u njihov potpis na eksploziji gasovoda!
Foto: EPA / SANA

terorizam

ISLAMSKA DRŽAVA PONOVO VRŠLJA PO SIRIJI: Amerika ubeđena u njihov potpis na eksploziji gasovoda!

Planeta -

Sjedinjene američke Države sumnjaju da je Islamska država odgovorna za eksplozije na gasovodu nedaleko od Damaska, za koju sirijski zvaničnici naode da je rezultat terorističkog napada.

Eksplozija na Arapskom gasovodu, glavnom gasovodu na Bliskom istoku, koji se proteže od Egipta preko Jordana i Sirije, dovela je do nestanka struje u Siriji, a ministar za naftu te zemlje Ali Ganem izjavio je da prvi pokazatelji govore da je reč o terorističkom napadu.

foto: EPA / SANA

Američki izaslanik za Sirijiu Dzejms Džefri rekao je u Ženevi da je uočena pojačana aktivnost Islamske drzave na jugoistoku sirijske pustinje.

"Još razmatramo šta se desilo, ali skoro je sigurno da je u pitanju napad Islamske države", rekao je Džefri na početku pregovora o Sirjii pod pokroviteljstvoom Ujedinjenih nacija.

Islamska država izgubila je teritorije u Siriji u martu 2019, ali su u toj zemlji još prisutne male grupe pripadnika te terorističke organizacije.

foto: EPA / SANA

TV kanal Ikbarija prikazao je snimke velikog požara nakon eksplozije između sirijskih gradova Dumeir i Adra, severozapadno od glavnog grada Damaska.

Stanovnici Damaska kažu da se je u tom gradu ponovo uspostavljeno snabdevanje strujom.

Sirija se 2013. godine već suočila sa nestankom struje nakon što su pobunjenici granatirali gasovod.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: EPA / SANA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track