AMERI I DALJE PIJU IZBELJIVAČ KAO LEK ZA KORONU Vlasti Džoržije se odlučile na drastičan korak da bi to sprečile (VIDEO)
Foto: Profimedia

ludilo

AMERI I DALJE PIJU IZBELJIVAČ KAO LEK ZA KORONU Vlasti Džoržije se odlučile na drastičan korak da bi to sprečile (VIDEO)

Planeta -

Uprkos višemesečnim upozorenjima da nije bezbedno, neki Amerikanci i dalje pokušavaju da se samostalno leče od koronavirusa pijući proizvode za izbeljivanje, što je navelo zvaničnike Džordžije da pošalju upozorenje da bi to moglo biti kobno.

Ministarstvo za javno zdravlje Džordžije je uputilo upozorenje da ne konzumiramo hlor-dioksid, proizvod za beljenje.

Guverner Brajan Kemp (R) obavešten je da odeljenje prima izveštaje o stanovnicima koji koriste hlor dioksid za „lečenje“ koronavirusa.

FDA je od aprila upozorila na opasnosti upotrebe proizvoda od hlor-dioksida kao tretmana za Covid-19.

Hlor-dioksid može dovesti do respiratorne insuficijencije, otkazivanja jetre i abnormalnih srčanih ritmova, i drugih potencijalno opasnih stanja.

„Pokazalo se da proizvodi od hlor-dioksida nisu sigurni i efikasni za bilo koju upotrebu, uključujući i lečenje COVID-19“, rečeno je u Odeljenju za javno zdravlje Džordžije, dodajući: „Hlor-dioksid su aktivni sastojci u dezinficijensima i imaju dodatnu industrijsku upotrebu. Oni nisu namenjeni da ih ljudi progutaju “.

Korišćenje kućnih dezinficijensa za lečenje Covid-19 postalo je zabrinjavajuće pitanje tokom pandemije koronavirusa, kome predsednik Donald Trump nije pomogao sugerišući nedokazane lekove.

Porodica sa Floride suočena je sa federalnim optužbama nakon što su tužioci rekli da su prodali desetine hiljada boca „Miracle Mineral Solution“, toksičnog belila koje se na tržištu nalazilo kao lek za Covid-19.

Kurir.rs/Forbes

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track