ODBEGLA KINESKA DOKTORKA IMA NOVU BOMBU: Daće dokaze o poreklu korone koje se Pekingu neće svideti (VIDEO)
Foto: Screenshot

bravo

ODBEGLA KINESKA DOKTORKA IMA NOVU BOMBU: Daće dokaze o poreklu korone koje se Pekingu neće svideti (VIDEO)

Planeta -

Kineski virolog koja se navodno skrivala iz straha za svoju bezbednost ponovo je izašla u javnosti kako bi potvrdila da ima naučne dokaze da je COVID-19 proizveden u laboratoriji u Kini.

Dr Li-Meng Jan, naučnica koja kaže da je prošle godine izvršila neko od najranijih istraživanja COVID-19, komentarisala je to u petak tokom intervjua za britansku emisiju „Loose Vomen“.

Na pitanje odakle potiče smrtonosni virus koji je usmrtio više od 900.000 širom sveta, Ian - govoreći putem video ćaskanja sa tajne lokacije - odgovorio je: „Dolazi iz laboratorije - laboratorija u Vuhanu i laboratoriju kontroliše kineska vlada . “

Insistirala je da su široko rasprostranjeni izveštaji da je virus poreklom prošle godine sa pijace u Vuhanu u Kini "dimna zavesa".

„Prva stvar je tržište [mesa] u Vuhanu ... je dimna zavesa i ovaj virus nije iz prirode“, tvrdila je Jan, objašnjavajući da je „svoju obaveštajnu informaciju dobila od CDC-a u Kini, od lokalnih lekara“.

Virolog je ranije optužila Peking da je lagao kada je saznao za virus i da je opsežno zataškavao njen rad.

Rekla je da su je bivši nadzornici u hongkonškoj školi za javno zdravlje, referentnoj laboratoriji Svetske zdravstvene organizacije, utišali kada je u decembru prošle godine oglasila alarm zbog prenosa sa čoveka na čoveka.

U aprilu je Jan navodno pobegla iz Hong Konga i pobegao u Ameriku da bi podigao svest o pandemiji.

Sada je rekla da planira da objavi naučne dokaze kako bi dokazala da je virus stvoren u laboratoriji u Vuhanu.

„Sekvenca genoma je poput otiska ljudskog prsta“, rekla je ona u emisiji. „Dakle, na osnovu ovoga možete identifikovati ove stvari. Koristim dokaze ... da kažem ljudima zašto je ovo došlo iz laboratorije u Kini, zašto su oni jedini to uspeli. “

Jan je dodala, „Bilo ko, čak i ako nemate znanje iz biologije, možete ga pročitati, a možete i sami proveriti, identifikovati i verifikovati.“

„Ovo je kritična stvar za nas da znamo poreklo virusa“, ​​rekla je. „Ako ne, ne možemo je prevazići - svima će biti opasno po život.“

Rekla je da izlazi sada jer „znam ako ne kažem istinu svetu, zažaliću.“

Jan je takođe tvrdila da su pre bekstva iz Kine njene informacije izbrisane iz vladinih baza podataka.

„Izbrisali su sve moje podatke“, rekla je „Loose Vomen“, tvrdeći da su ljudi regrutovani „da šire glasine o meni, da sam lažov“.

Juan Džiming, direktor Instituta za virusologiju Vuhan, ranije je negirao izveštaje da se greška slučajno proširila iz njegovog objekta.

„Nema šanse da ovaj virus potiče od nas“, rekao je Džiming državnim medijima u aprilu.

Kurir.rs/NYP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track