Najnovije vesti

RUSKI PRANKERI PONOVO U AKCIJI: Pretvarali se da su Tihanovska i tražili sankcije za Belorusiju (AUDIO)
Foto: EPA / STR

nasamarili predsednika ep

RUSKI PRANKERI PONOVO U AKCIJI: Pretvarali se da su Tihanovska i tražili sankcije za Belorusiju (AUDIO)

Planeta

Ruski prankeri pozvali su predsednika Evropskog parlamenta Davida Sasolija pretvarajući se da su donedavna predsednička kandidatkinja Svetlana Tihanovska i predsednik Litvanije Gitanas Nauseda.

Audio-zapis razgovora na Jutjubu je objavio pranker Aleksej Stoljarov, poznat kao Leksus.

Ulogu Tihanovske igrala je jedna devojka. U razgovoru, Sasoli je izjavio da je Evropski parlament veoma zabrinut zbog situacije u Belorusiji, a takođe upitao Tihanovsku kako se oseća. Osim toga, pozvao je Tihanovsku da dođe u Evropski parlament i obećao da će razmatrati mogućnost posete sa predsednikom odbora za spoljnu politiku Dejvidom Makalisterom.

„Sledeće zasedanje imaćemo početkom oktobra i to će biti dobar razlog da nas posetite... Pretpostavljam da mogu da razgovaram sa predsedavajućim Makalisterom. Mogu sa njim da organizujem vašu posetu... Možemo da razgovaramo o toj poseti, organizujemo konferenciju za medije ili nešto slično. Za nekoliko dana sastaću se sa gospodinom Makalisterom i zajedno ćemo razmisliti ko može da vam pomogne da radite na tome kako da utičete na javno mnjenje i na zemlje. Mislim da je to za sada najbolje“, rekao je, između ostalog, Sasoli.

Prankeri su u ime Tihanovske pitali da li Evropski parlament namerava da uvede sankcije Belorusiji i koje konkretno.

Kao odgovor na to Sasoli je ponovo pozvao Tihanovsku na sastanak početkom oktobra.

Predstavljajući se kao Nauseda, pranker je rekao Sasoliju da su navodno uspeli da uspostave nezvaničnu vezu sa beloruskim premijerom Romanom Golovčenkom i da mnogi u vladi i parlamentu podržavaju Tihanovsku i čekaju „zgodan trenutak kada će Lukašenkova pozicija konačno oslabiti“. Sasoli je ovo nazvao „vrlo zanimljivom informacijom“.

Kasnije je pranker Vladimir Kuznjecov, poznat kao Vovan, izjavio za Sputnjik da je ideja da se nasamari šef Evropskog parlamenta došla nakon saopštenja o paketu evropskih sankcija protiv Belorusije koji je u pripremi.

Kurir.rs/Sputnik

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...