PUTIN PONUDIO RUSKU VAKCINU BESPLATNO SLUŽBENICIMA UN: Nudimo svu pomoć, a vakcina bi trebalo svima da bude dostupna!
Foto: EPA / MICHAIL KLIMENTYEV / Kremlin

75 godina UN

PUTIN PONUDIO RUSKU VAKCINU BESPLATNO SLUŽBENICIMA UN: Nudimo svu pomoć, a vakcina bi trebalo svima da bude dostupna!

Planeta -

Rusija je otvorena za partnerstvo u borbi protiv virusa i predlaže da se održi video-konferencija o vakcinama. On je predložio da se službenicima UN besplatno daju vakcine protiv ovog virusa.

"Rusija je spremna da pruži službenicima UN svu neophodnu kvalifikovanu pomoć. Između ostalog, predlažemo da besplatno predamo našu vakcinu za dobrovoljnu vakcinaciju službenika UN i njenih sektora“, izjavio je ruski lider na video konferenciji povodom jubileja - 75 godina od osnivanja Ujedinjenih nacija.

Ruski lider je naglasio da vakcina protiv virusa korone u doglednoj budućnosti treba da bude dostupna svima.

foto: EPA / MICHAIL KLIMENTYEV / Kremlin

Na početku svog govora, ruski predsednik je podsetio na značaj jubileja - 75. godina od uništenja nacizma i osnivanja UN.

"Ove godine svetska zajednica obeležava dve, bez preuveličavanja, istorijske godišnjice: 75. godišnjicu okončanja Drugog svetskog rata i formiranje Ujedinjenih nacija. Nemoguće je preceniti značaj ovih, zauvek povezanih, događaja“, rekao je Putin.

Povelja UN ostaje glavni izvor međunarodnog prava, ali, prema rečima ruskog lidera, UN mora da se menja u skladu sa realnostima.

foto: EPA / Manuel Elias

"1945. godine je poražen nacizam, uništena je ideologija agresije i mržnje. A iskustvo i duh savezništva, shvatanje te ogromne cene koja je plaćena za mir i zajedničku pobedu, omogućili su da se izgradi posleratni svetski poredak. Njegov bezuslovni temelj bio je Ustav UN, koji je do danas ostao glavni izvor međunarodnog prava", dodao je on.

"Oceniti razmere šoka zbog virusa korona za sada nije moguće. Dugo će se oporavljati globalna ekonomija“, rekao je Putin, dodavši da će za to biti potrebna nestandardna rešenja.

Kurir.rs / Sputnjik,

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track