Najnovije vesti

VLASTI MOSKVE MOLE GRAĐANE: Ko god može neka radi od kuće, stariji da se izoluju a mlađi da pomognu! Situacija sa koronom teška!
Foto: EPA / MAXIM SHIPENKOV

pANDEMIJA NE JENJAVA

VLASTI MOSKVE MOLE GRAĐANE: Ko god može neka radi od kuće, stariji da se izoluju a mlađi da pomognu! Situacija sa koronom teška!

Planeta

Gradske vlasti Moskve, suočene sa novim skokom broja zaraženih od Kovid-19 pozvale su danas starije i hronične bolesnike da se izoluju a firme da se opredele za rad na daljinu.

"Moskovljani stariji od 65 godina, i mlađi sa hroničnim obolenjima, ne treba da izlaze iz svoje kuće ili bašte", napisao je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin na svom internet sajtu.

On je takođe zatražio od njih da ograniče kontakte sa bližnjim, a mlađe članove porodica pozvao da idu u nabavku i da obavljaju poslove za svoje starije.

Gradonačelnik je pozvao firme da koliko mogu ponovo uvedu rad na daljinu, pošto je većina mogla da nastavi rad u svojim prostorijama tokom leta.

"Molim vas i preporučujem vam da maksimalno prebacite zaposlene na rad na daljinu", rekao je gradonačelnik. 

foto: EPA / MAXIM SHIPENKOV

Od kraja marta do početka juna stroge mere izolacije uvedene su u Moskvi, glavnom žarištu zaraze korona virusa u Rusiji, s dozvolama potrebnim za kretanja da se opravdaju neophodni izlasci.

Od tada su vlasti procenile da je situacija stabilna. Nošenje maske i rukavica na javnim mestima iako je nominalno obavezno, sve manje je poštovano i kontrolisano.

Međutim, juče E-uprava grada saopštila da je zabeležen najviši broj novozaraženih u jednom danu od kraja juna, sa 1.050 slučajeva. Konstatovan je dnevni rast hospitalizacija od 30 odsto u prethodnoj nedelji.

Prema statistici, do juče Rusija je ukupno zabeležila 1.128.836 zaraženih korona virusom od početka krize i 19.948 umrlih. Granice, zatvorene od marta ponovo su otvorene za jedan mali broj zemalja.

Kurir.rs / Beta,  Foto: EPA / MAXIM SHIPENKOV

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...