Najnovije vesti

ESKOBAROV BRATANAC OTKRIVA: Pabla nisu ubili agenti, evo šta je prava istina o njegovoj smrti (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen, Profimedia

da se zna

ESKOBAROV BRATANAC OTKRIVA: Pabla nisu ubili agenti, evo šta je prava istina o njegovoj smrti (VIDEO)

Planeta

Ime Pablo Eskobar dobro je poznato širom sveta. Bio je to jedan od najpoznatijih, ali i najokrutnijih narko-bosova svih vremena. Gospodario je kolumbijskim kartelom Medeljin, a bogatstvo mu se procenjivalo na 30 milijardi dolara. Različite priče kruže i o njegovoj smrti, a sada je bratanac Nikolas otkrio pravu istinu.

Posle godina preganjanja sa vlastima, 1991. godine Pablo se predao vlastima, osuđen je na 5 godina robije koje je, doduše, trebalo da odleži u zatvoru koji je sam izgradio. Očekivano, 1992. godine je pobegao i krio se sve do smrti. Kolumbijska policija ga je okružila i ubila u njegovom rodnom gradu 2. decembra 1992. godine, samo dan nakon 44. rođendana.

Pogođen je sa nekoliko metaka u nogu i torzo, ali je metak koji mu je prošao kroz glavu bio fatalan. Nikada nije tačno utvrđeno ko je ispalio taj metak, a sada njegov bratanac Nikolas Eskobar otkriva šta se tačno dogodilo tog dana.

Nikolas Eskobar danas ima 50 godina i upravnik je muzeja "Pablo Eskobar" u Medeljinu.

U prvom intervjuu za španske medije, tačnije za El mundo, ispričao je kako je kidnapovan 17. maja 1993. godine.

Kako kaže, otela ga je kolumbijska policija i mučila ga 7 sati. Još dvoje ljudi koji su bili tada sa njim su potpuno izmasakrirani motornom testerom. Na kraju su ga pustili na slobodu.

"Kada sam izašao, pozvao sam strica na privatan broj. I dalje se sećam brojeva: 32-80-191 i 32-80-194. Rekao mi je da je pozvao direktno predsednika Republike i poručio mu da ukoliko me ne puste, da to više neće biti rat protiv države već protiv dece svih generala", rekao je.

Posle tog događaja, Nikolas se zaputio u Španiju, ali mu vlasti nisu dozvolile da se iskrca iz aviona. Zato je otišao u Frankfurt gde je uhvatio avion za London, a odatle otputovao za Gibraltar gde je konačno stupio na špansko tlo.

Nekoliko meseci kasnije, saznao je za Pablovu smrt.

"Bio sam na 4. spratu moje kuće. Čuo sam vrisak sa prvog sprata, na TV su pričali da je stric umro. Ušao sam u kola i vozio 180 km da bih obavio poziv. Potvrdili su mi da je u pitanju samoubistvo. Ja potvrđujem da Pabla Eskobara nije ubio nijedan agent", kaže Nikolas, inače sin Pablovog brata Roberta.

Kako kaže, Pablo je inače govorio da će, u slučaju da ne može da pobegne, da izvrši samoubistvo jer ne želi da završi u američkom zatvoru.

"Ubio se kad su ga okružili", zaključio je Nikolas.

Posle Eskobarove smrti, kartel Medeljin se raspao na više delova, a kokainsko tržište je preuzeo rivalski kartel Kali.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...