SAMO JEDAN KADET PREŽIVEO PAD AVIONA: Iako je sve gorelo, pokušao je da pomogne prijatelju, ali nije uspeo (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

Sve je bilo kao u kompjuterskoj igrici

SAMO JEDAN KADET PREŽIVEO PAD AVIONA: Iako je sve gorelo, pokušao je da pomogne prijatelju, ali nije uspeo (VIDEO)

Planeta -

Jedini kadet koji je preživeo pad ukrajinskog vojno-transportnog aviona kod Harkova, Vjačeslav Zoločevski (20) opisao je šta se dešavalo.

„Sve je bilo kao u kompjuterskoj igrici“, rekao je on.

"On se ne seća svega. U jednom momentu je izgubio svest, a posle kada se povratio, izvukao se iz krhotina aviona i počeo da gasi plamen na jednom od svojih kolega“, rekao je šef administracije u Harkovu Aleksej Kučer. Kako je dodao, kadet nije iskočio iz aviona da bi se spasao, kako se prvobitno mislilo.

Preživelog kadeta u bolnici je posetio i predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski koji je ranije danas obišao mesto nesreće.

Vojno-transportni avion An-26 srušio se u petak uveče u blizini grada Čugujeva u Harkovskoj oblasti tokom trenažnog leta. U avionu je bilo 27 ljudi: sedam članova posade i 20 kadeta, jednom kadetu nije bilo dozvoljeno da leti. Njih 26 je poginulo.

foto: EPA/SERGEY KOZLOV

Dvojica kadeta su uspela da se izvuku iz aviona, ali jedan od njih je potom preminuo u bolnici.

foto: EPA/SERGEY KHRUPOV

Još juče su mediji preneli da je najverovatniji uzrok pada aviona problem s motorom, a majka jednog od poginulih pilota potkrepljuje tu tezu navodeći da joj je sin dan pre nesreće rekao da avion nije u ispravnom stanju i da otkazuju motori.

Kurir.rs/Sputnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track