Najnovije vesti

HRVAT KRVNIČKI PRETUKAO TRUDNICU U 9. MESECU U KAFIĆU U AUSTRALIJI: Evo koliku kaznu je nasilnik dobio (UZNEMIRUJUĆE)
Foto: Youtube/Printscreen

žena i dalje ima traume

HRVAT KRVNIČKI PRETUKAO TRUDNICU U 9. MESECU U KAFIĆU U AUSTRALIJI: Evo koliku kaznu je nasilnik dobio (UZNEMIRUJUĆE)

Planeta

Stipe Lozina (44), državljanin Australije hrvatskog porekla, koji je prošlog novembra u Sidneju pretukao trudnicu Ranu Elasmar (32), osuđen je na zatvorsku kaznu od tri godine.

Podsetimo, napad se dogodio se u lokalnom kafiću, a Elasmar je tada bila u 9. mesecu trudnoće.

Lozina je prišao stolu za kojim su sedele Elasmar i njene prijateljice i od njih tražio novac. Kad su ga odbile, Lozina ih je fizički napao uz povike da su "oni muslimani uništili njegovu majku".

Potom je pesnicom udario trudnicu u glavu i ona je od siline udarca pala na pod. Lozina ju je nakon toga udario još najmanje 14 puta. Čak ju je i nagazio po zadnjem delu glave.

Drugi gosti kafića na kraju su uspeli da ga udalje od žena koje je napao, a snimak okrutnog napada zgrozio je australijsku javnost.

Sudija Kristofer Krejgi je brutalni napad okarakterisao kao "zloban i potpuno neprihvatljiv", a za Lozinu je rekao da je u tom trenutku bio "evidentno nestabilan".

"Napad je bio takav da je mogućnost povređivanja žrtve i njenog nerođenog deteta bio veoma visok", rekao je Krejgi.

Elasmar je tokom suđenja rekla da je osetila da se Lozina okomio na nju jer je muslimanka, a dodala je da se bojala za svoj život i život svoga deteta.

"Da niko nije intervenisao, mogao je da me ubije. Okrenula sam svoj stomak tako da nije mogao da ga udari. Želela sam da zaštitim dete", rekla je.

Elasmar je u napadu zadobila manje povrede, a dete je rodila tri nedelje nakon napada.

Njeni advokati na sudu su rekli da Elasmar i dan-danas trpi traume zbog tog napada i da se boji da ide u javne prostore. Takođe, dodali su da je imala problema i zbog toga što je napad morala da objasni svojoj drugoj deci.

Lozina je tokom suđenja odbio pravnu pomoć i zastupao je sam sebe. Australijski mediji preneli su da je tokom suđenja više puta nekoherentno govorio.

Sudija je konstatovao da je Lozini dijagnostikovana šizofrenija te da već duže vreme ima problema s mentalnim zdravljem.

2022. godine ima pravo da se prijavi za puštanje na uslovnu slobodu.

Kurir.rs/News.com.au

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...