OPLELI PO TRAMPU: Pljušte kritike na račun predsednika SAD jer je skinuo masku pred novinarima po dolasku u Belu kuću (VIDEO)
Foto: Profimedia

VAŠINGTON

OPLELI PO TRAMPU: Pljušte kritike na račun predsednika SAD jer je skinuo masku pred novinarima po dolasku u Belu kuću (VIDEO)

Planeta -

Po izlasku iz bolnice i dolasku u Belu kuću američki predsednik Donald Tramp je juče skinuo masku zbog čega su ga mnogi oštro kritikovali.

Ovim činom Tramp, koji je zaražen koronavirusom, je poslao poruku da se ne treba bojati virusa koji je uzrokovao smrt 210.000 Amerikanaca, objavio je CNN. Ova televizijska kuća je potez američkog predsednika iz reda Republikanaca koji želi obnoviti mandat u Beloj kući nazvala bizarnim.

Ispred Bele kuće Tramp je skinuo masku mahajući snimateljima, fotografima i novinarima.

"Vraćamo se nazad. Vraćamo se poslu. Bićemo na frontu. Kao lider moram to učiniti. Znam da postoji opasnost, ali moram to učiniti", poručio je Tramp.

Tvrdi da se bolje oseća, ali da ne zna da li je postao imun na virus. Na odluku da skine masku reagovao je i njegov protivkandidat iz reda Demokrata za predsednika Džozef Bajden.

"Maska je bitna. Ove maske su bitne. Zaista su bitne. One su te koje čuvaju živote. One onemogućavaju širenje zaraze", izjavio je Bajden, a prenosi britanski dnevni list Guardian.

Među onima koji su kritikovali aktuelnog američkog lidera su i brojni korisnici Tvitera. Jedan od njih je i novinar Steven Bešlos.

"Bolestan sa koronavirusom, izrazito zaraznim i smrtonosnim virusom, Donald Tramp se vratio u Belu kuću i skinu masku da bi ga snimili i fotografisali. To što je učinio ne izgleda kao da je snažan. To što je učinio izgleda kao da je monstrum", napisao je Bešlos.

Bilo je onih koji nisu birali reči u kritici.

Pojedini su podsetili da je ovo krajnje neprimeren potez zbog Amerikanaca koji su preminuli zbog koronavirusa.

"Donald Tramp se vratio u Belu kuću, skinuo masku i pokazao srednji prst 208.000 preminulih Amerikanaca", naglasio je jedan Tviter korisnik.

Tramp je od početka pandemije vrlo retko nosio masku u javnosti i tvrdio je da opasnost od koronavirusa nije velika. Odbijao je da uvede restriktivne mere za zaštitu zdravlja ljudi. Međutim, prošle sedmice on, njegova supruga Melanija i nekoliko članova administracije su se zarazili. Informacije o njegovom zdravstvenom stanju bile su kontradiktorne i zbog toga nije bilo jasno kakvo je ono zaista.

Kurir.rs/Klix.ba

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track