HAOS U BELORUSIJI: Ne prestaju protesti protiv Lukašenka! Uhapšeno na desetine demonstranata, pretučeni opozicioni lideri (VIDEO)
Foto: EPA/STR

minsk

HAOS U BELORUSIJI: Ne prestaju protesti protiv Lukašenka! Uhapšeno na desetine demonstranata, pretučeni opozicioni lideri (VIDEO)

Planeta -

Beloruska policija za razbijanje demonstracija koristila je vodene topove i šok bombe kako bi rasterala učesnike protesta protiv beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka.

Uhapšene su desetine demonstranata, a dodaje se da je policija demonstrante gađala oboojenom bojom kako bi ih označila za hapšenje, prenosi BBC.

Dodaje se i da su brojni opozicioni lideri pretučeni, kao i da su tokom protesta zahtevali oslobađanje svih političkih zatvorenika.

U Minsku i drugim gradovima Belorusije od 9. avgusta, kada su održani predsednički izbori, više desetina hiljada građana protestuje jer smatra da su izbori, na kojima je pobedio Lukašenko, pokradeni.

Učesnici nedeljnog protesta nosili su kapute i kišobrane kojima su se branili od vodenih topova.

Na fotografijama objavljenim na društvenim mrežama, vidi se da je policija koristila silu prema demonstrantima.

Organizacija za ljudska prava vizna tvrdi da je uhapšeno 140 demonstranata, kao i da među uhapšenima ima novinara, među kojima su novinari Tas s-a i beloruske agencije Belta.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track