Najnovije vesti

SUKOBI U NAGORNO-KARABAHU: Na snazi je prekid vatre, ali Azerbejdžan i dalje pokušava da probije odbranu
Foto: EPA / Armenia Defence Ministry Press

žestoki okršaji

SUKOBI U NAGORNO-KARABAHU: Na snazi je prekid vatre, ali Azerbejdžan i dalje pokušava da probije odbranu

Planeta

U nekim delovima linije razdvajanja u Karabahu se poštuje režim humanitarnog prekida vatre, ali postoje delovi gde Azerbejdžan pokušava da probije odbranu, izjavio je savetnik predsednika nepriznate republike Nagorno-Karabah David Babajan.

„Sve ove akcije se suzbijaju. Mislim da će neprijatelj nastaviti sa aktivnim delovanjem u nekim oblastima“, rekao je Babajan tokom brifinga. Prema njegovim rečima, glavni cilj azerbejdžanske vojske je veštačko jezero na reci Araks, na granici sa Iranom, koji uglavnom koristi iranska strana.

„Neprijatelj pokušava da onesposobi ili zauzme ovo strateški važno čvorište, kako bi stekao poluge uticaja nad Iranom“, rekao je Babajan.

Savetnik predsednika naglasio je da je režim prekida vatre vremenski neograničen, uprkos tvrdnjama pojedinih predstavnika azerbejdžanske strane.

„Ako govore o nekoliko dana, znači da nameravaju da pribegnu novim akcijama. Ali ovo primirje je vremenski neograničeno“, dodao je on.

Ranije je portparolka Ministarstva odbrane Jermenije Šušan Stepanjan saopštila da je Azerbejdžan jutros krenuo u ofanzivu u Karabahu, dok Baku optužuje Jerevan da artiljerijski napad na azerbejdžanske pozicije na liniji razdvajanja.

U međuvremenu, dopisnik Sputnjika iz prestonice Karabaha javlja da je noć u Stepanekertu, prestonici Nagorno-Karabaha, protekla mirno.

Podsetimo, Jermenija i Azerbejdžan su juče saopštili odluku o uspostavljanju primirju od ponoći 18. oktobra.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...