"PRLJAVI ARAPI, VRATITE SE U SVOJU ZEMLJU": Dve muslimanke izbodene nožem u blizini Ajfelove kule! Uhapšene žene koje su ih napale
Foto: Printscreen Youtube/3W Daily

francuska

"PRLJAVI ARAPI, VRATITE SE U SVOJU ZEMLJU": Dve muslimanke izbodene nožem u blizini Ajfelove kule! Uhapšene žene koje su ih napale

Planeta -

Dve muslimanke teško su povređene u rasno motivisanom napadu u blizini Ajfelove kule u Parizu. Nakon napada nožem uhapšene su dve žene i optužene su za pokušaj ubistva.

Žrtve, identifikovane kao Francuskinje alžirskog porekla, šetale su u grupi od pet odraslih i četvoro dece kada su im prišla dva psa puštena sa povoca. Kada su tražili od vlasnika da vežu životinje, napadnute su.

Više uboda nanele su im dve žene „evropskog izgleda“, koje su tokom napada navodno vikale „prljavi Arapi“ i „vratite se u svoju zemlju“.

Jedna žrtva je zadobila šest ubodnih rana i morala je na operaciju zbog povreda pluća i ruke.

Napad se dogodio u nedelju, ali je policija to objavila tek u utorak, navodi RT.

Dve muslimanke su napadnute samo nedelju dana nakon odsecanja glave francuskom profesoru istorije Samuelu Patiju (47) u terorističkom napadu koji je šokirao zemlju i pogoršao postojeće tenzije u francuskom društvu.

Pati je obezglavljen ispred škole u kojoj je predavao na severu Pariza, a ubistvo je počinio 18-godišnji islamistički terorista zbog pokazivanja karikatura proroka Muhameda.

Francuska muslimanska zajednica, koju čini oko pet miliona ljudi, kaže da je islamofobija u porastu nakon ubistva, koje je izazvalo i masovne proteste u francuskoj prestonici.

Kurir.rs/RT/Sputnjik

Foto: Printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track