Najnovije vesti

LUKAŠENKO NEMILOSRDAN: Studente koji protestuju izbaciti s fakulteta, pa na ulicu ili u vojsku!
Foto: Profimedia /BelTA

isto važi za zaposlene u državnim preduzećima

LUKAŠENKO NEMILOSRDAN: Studente koji protestuju izbaciti s fakulteta, pa na ulicu ili u vojsku!

Planeta

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko smatra da studenti koji učestvuju u neodobrenim protestima opozicije treba da budu isključeni sa fakulteta i upućeni ili u vojsku ili na ulicu.

"Studenti, ako ste došli da učite onda učite, ko hoće da uči neka uči. Ko krši zakon učešćem na neodobrenim protestima njega treba lišiti prava da bude student. Pošaljite ih u vojsku ili na ulicu. Neka šetaju ulicama, ali sa fakulteta moraju da budu isključeni“, rekao je Lukašenko, a isto se odnosi i na profesore.

Sličan pristup Lukašenko ima i prema zaposlenima u državnim preduzećima koji su se odazvali pozivu na štrajk – neće ih moliti.

foto: EPA/STR

"Kad je reč o pozivima (beloruske opozicije) iz Poljske i Litvanije o ultimatumima i štrajkovima juče sam premijeru rekao da nikoga ne mole – ni radnike, ni studente, ni lekare, ni učitelje, ni zaposlene u državnim institucijama“, rekao je predsednik Belorusije.

U nedelju 25. oktobra istekao je rok „narodnog ultimatuma“ koji je kandidatkinja na predsedničkim izborima Svetlana Tihanovska ranije postavila vlastima zemlje. Ona je navela da će, ukoliko se zahtevi opozicije ne ispune do 26. oktobra, sva preduzeća u zemlji stupiti u generalni štrajk.

Lukašenko je dodao, sada je trenutak „kada svako treba da izabere u svom životu put kojim će ići.

„Neka odluče gde i kako žele da žive“, dodao je.

Organizatori protesta po principu „obojenih revolucija“ već su, kako je rekao, prošli sedam-osam faza, a ostala je radikalizacija koja je u toku.

„Protiv nas su pokrenuli ne samo informativni, već teroristički rat u određenim pravcima. To moramo da presečemo“, zaključio je on.

Kurir.rs/Sputnik

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...