U AUSTRIJI ZABRANJENO NOŠENJE VIZIRA: Nadležni smatraju da nemaju nikakvu funkciju, maske i distanca obavezni
Foto: Profimedia

pandemija

U AUSTRIJI ZABRANJENO NOŠENJE VIZIRA: Nadležni smatraju da nemaju nikakvu funkciju, maske i distanca obavezni

Austrija -

U Austriji su na snagu stupile nove, pooštrene mere za suzbijanje širenja koronavirusa kojim se, između ostalog, zabranjuje i nošenje vizira koji, kako kažu, nemaju nikakvu funkciju.

Ova odluka stupa na snagu od 7. novembra.

Odlukom tamošnjeg Ministarstva zdravstva, obavezno je nošenje maski prilikom ulaska u javni prostor na zatvorenom, a tako i u podzemni prolaz. Isto važi i za skupove i manifestacije, bilo da su u zatvorenom ili na otvorenom i to i za vreme trajanja događaja na sedećem mestu.

Takođe, prilikom ulaska na javna mesta na otvorenom mora se držati distanca od najmanje jednog metra.

U avionima, kao i javnom prevozu u izuzetnim slučajevima distanca od jednog metra može biti prekršena, ali je u takvim slučajevima obavezna maska. Nošenje maski obavezno je i u stanicama metroa, železničkim stanicama, tramvajskim stanicama, kao i na aerodromima.

Ko se prilikom kontrole bude pozvao na zdravstvene razloge zbog kojih ne može da nosi masku moraće da ima potvrdu lekara koji ima licencu za rad u Austriji.

Novost je i da, nakon kraja radnog vremena, alkoholna pića neće smeti da se konzumiraju u okruženju od 50 metara od ugostiteljskog objekta, a to važi i za benzinske pumpe, piše en24.news.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track