FAJT OKO PREDSEDNIKA SAD: Išinger i Fajon prozivaju Janšu da čestita Bajdenu, on im odbrusio fotografijom nacista! (FOTO)
Foto: EPA / Igor Kupljenik, EPA / Robert Deutsch

čeka konačne rezultate

FAJT OKO PREDSEDNIKA SAD: Išinger i Fajon prozivaju Janšu da čestita Bajdenu, on im odbrusio fotografijom nacista! (FOTO)

Planeta -

Nemački diplomata Volfgang Išinger, predstavnica delegacije EP Tanja Fajon i slovenački premijer Janez Janša na Tviteru su polemisali o pobedi Džoa Bajdena na predsedničkim izborima u SAD, a to su preneli mediji u regionu.

Polemika se povela o čestitanju kandidatu demokrata Džou Bajdenu koga su mediji proglasili pobednikom na nedavno održanim predsedničkim izborima u SAD.

"Vrlo dobro, nastavi tako, EU! Malo pitanje: da li se slovenački poslanik Janez Janša, koji je ranije čestitao Donaldu Trampu, pridružio i sada takođe čestitao Bajdenu," upitao je diplomata Išinger.

Zatim se oglasila i Tanja Fajon.

"Zar ne misliš, dragi Janša, da partneri iz EU zaslužuju odgovor, i slovenačka javnost takođe. Čak je i Orban mogao," napisala je ona.

Janez Janša odlučio je da Fajonovoj i Išingeru odgovori fotografijom na kojoj se vidi nacistički skup na kojem svi drže podignutu ruku sem jednog čoveka koji je zaokružen, a na slici na engleskom jeziku piše: "Mislite svojom glavom".

Inače, nekoliko stranih medija primetilo je da Janša, kao pristalica Trampa, nije čestitao Bajdenu na izboru, kao i da je napadao američke medije jer su proglasili Bajdena za pobednika bez da su sačekali odluke sudova po žlabama.

Janša je u subotu na Tviteru naveo da je zanimljivo da se slavi pobednik predsedničkih izbora u SAD, a da sudovi još nisu odlučili o žalbama.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: EPA / Igor Kupljenik, Robert Deutsch

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja