SANDERS BI SE PRIDRUŽIO BAJDENOVOM KABINETU: Prihvatio bih poziciju ministra rada u novoj administraciji
Foto: EPA/Katherine Taylor

senator iz vermonta

SANDERS BI SE PRIDRUŽIO BAJDENOVOM KABINETU: Prihvatio bih poziciju ministra rada u novoj administraciji

Planeta -

Senator iz Vermonta Berni Sanders rekao je kako bi prihvatio poziciju ministra rada ako ga izabrani predsednik Džo Bajden upita da se pridruži njegovom kabinetu.

"Da imam platformu koja bi mi omogućila da se borim za radničke porodice? Da, prihvatio bih tu poziciju", rekao je Sanders na CNN-u.

Na pitanje da li je istina da razmatra položaj ministra rada, Sanders je rekao: "Istina je da želim učiniti sve što mogu kako bih zaštitio radničke porodice ove zemlje koje su trenutno pod silnim pritiskom. Je li to u Senatu, je li to u Bajdenovoj administraciji - videćemo", rekao je Sanders.

CNN je početkom nedelje izvestio o tomu da je Sanders započeo kampanju za poziciju ministra rada u Bajdenovom kabinetu te traži podršku najviših zvaničnika.

Neimenovani vođa sindikalista rekao je kako je Sanders lično nazvao šefove sindikata tražeći njihovu podršku, ali da je njegova poruka naišla na mešovite reakcije.

Sanders je već pre govorio o svojoj želji da na Bajdenovom stolu izloži paket progresivnih zakona. Međutim, te planove komplikuje neizvesnost oko kontrole nad Senatom. Osim toga, Tramp i dalje ne priznaje poraz, a njegova administracija i dalje odbija da potpiše ključan dokument potreban za formalni početak Bajdenovog procesa tranzicije.

Donald Tramp i dalje neutemeljeno tvrdi da se radi o izbornoj prevari.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track