GLAVNI AMERIČKI LEKAR ZA BORBU PROTIV KORONE: Nema razloga za smenu! Pravila zdravlja se ne menjaju od predsednika do predsednika!
Foto: EPA / KEVIN DIETSCH / POOL

entoni fauči

GLAVNI AMERIČKI LEKAR ZA BORBU PROTIV KORONE: Nema razloga za smenu! Pravila zdravlja se ne menjaju od predsednika do predsednika!

Planeta -

Vodeći američki infektolog Entoni Fauči izjavio je da nije imao kontakt sa tranzicionim timom izabranog predsednika SAD Džoa Bajdena i da ne vidi razloge da napusti svoju poziciju u borbi protiv pandemije.

"Ostajem na svom putu. Ja nisam političar. Bavim se javnim zdravljem", rekao je Fauči.

Fauči je od januara u timu Bele kuće za borbu protiv korona virusa a više puta je upravo zbog toga dolazio u sukob s predsednikom Donaldom Trampom koji se trudio da umanji rizike od pandemije.

"Apsolutno ne postoji razlog i ne vidim smisao u tome da usred pandemije prestanem da radim nešto što umnogome pomaže da izađemo iz pandemije", rekao je Fauči, prenosi Gardijan.

Rekao je da izabranom predsedniku savetuje isto što preporučuje i sada - fizička distanca, izbegavanje gužve, nošenje zaštitnih maski, pranje ruku.

Principi javnog zdravlja ne menjaju se od jednog do drugog meseca ili od jedne do druge administracije, dodao je Fauči, koji je služio tokom šest administracija.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: EPA / KEVIN DIETSCH / POOL

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track