BAJDEN SE SPREMA ZA BELU KUĆU: Oni su prvi pik za njegovu administraciju SAD
Foto: EPA / ANDREW HARNIK

nada se

BAJDEN SE SPREMA ZA BELU KUĆU: Oni su prvi pik za njegovu administraciju SAD

Planeta -

Izabrani predsednik SAD Džo Bajden otkrio je ko će biti na funkcijama u Beloj kući, a u raznolikom timu naći će se neki od ljudi koji su bili na višim pozicijama u kampanji i neki od njegovih najbližih saradnika, piše AP.

Bajden je potvrdio da će bivša menadžerka kampanje Džen O'Mali Dilon biti postavljena na mesto zamenika šefa kabineta, dok će se predstavnik Luizijane u Kongresu i kopredsedavajući kampanje Sedrik Ričmond, i savetnik kampanje Stiv Riketi, naći na višim funkcijama u novoj administraciji.

Viši savetnik novoizabranog predsednika postaće Majk Donilon dugogodišnji Bajdenov saradnik od poverenja. Dana Remus glavna savetnica kampanje postaće savetnica Bele kuće, dok će zamenica menadžera kampanje Džuli Čavez Rodrigez doći na čelo Kancelarije za međuvladine poslove.

Ani Tomasini, koja trenutno obavlja funkciju šefa osoblja zaduženog za Bajdenova putovanja, naći će se na mestu direktorke za operacije Ovalnog kabineta.

Šef osoblja kampanje Entoni Bernal postaće viši savetnik Džil Bajden, dok će njen šef osoblja postati Džulisa Rejnoso Pantaleon bivša Obamina ambasadorka u Urugvaju.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track