NETANIJAHU I ŠEF MOSADA NA TAJNOM SASTANKU U SAUDIJSKOJ ARABIJI?! Prvi susret Bin Salmana, Pompea i izraelskog premijera u Neomu!
Foto: EPA / Maya Alleruzzo

pod velom tajni

NETANIJAHU I ŠEF MOSADA NA TAJNOM SASTANKU U SAUDIJSKOJ ARABIJI?! Prvi susret Bin Salmana, Pompea i izraelskog premijera u Neomu!

Planeta -

Izraelski mediji objavili su danas da je premijer Izraela Benjamin Netanjahu putovao u Saudijsku Arabiju na tajni sastanak sa princem prestolonaslednikom Mohamedom bin Salmanom, što bi, ukoliko se ova informacija potvrdi, bio prvi susret najviših zvaničnika iz ove dve zemlje.

U izraelskim medijima na hebrejskom jeziku navodi se neimenovani, upućeni izvor blizak kabinetu Netenjahua koji tvrdi da su premijer Izraela i Josi Koen, prvi čovek izraelskog Mosada, odleteli avionom u grad Neom u Saudijskoj Arabiji gde su se u nedelju uveče susreli sa saudijskim princem prestolonaslednikom bin Salmanom, koji je tu primio i američkog državnog sekretara Majka Pompea, preneo je AP.

Netenjahuov kabinet nije odgovorio na zahteve da prokomentariše ove tvrdnje.

Iako su Bahrein, Sudan i UAE uz posredovanje SAD postigli dogovor o normalizaciji odnosa sa Izraelom, Saudijska Arabija to još nije učinila.

Analitičari ipak ukazuju da je 35-godišnji princ prestolonaslednik možda otvoreniji i spremniji da se upusti proces normalizacije odnosa.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: EPA / Maya Alleruzzo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track