Najnovije vesti

EVO KO ĆE PRVI OSETITI UDAR BAJDENOVE VLADAVINE: U vreme Trampa ih niko nije dirao, a sada neka spreme 30 milijardi dolara! VIDEO
Foto: EPA-EFE/Yuri Gripas, Profimedia

brejtbart

EVO KO ĆE PRVI OSETITI UDAR BAJDENOVE VLADAVINE: U vreme Trampa ih niko nije dirao, a sada neka spreme 30 milijardi dolara! VIDEO

Planeta

Predlozi Džoa Bajdena za porez na oružje mogli bi koštati vlasnike oružja više od 34 milijarde dolara za oružje i okvire koje već poseduju.

Portal Brajtbart izveštava su da Bajdenovi predlozi uključuju porez od 200 dolara za svaki AR-15 koji je već u vlasništvu, a taj porez primenjivaće se i na drugo oružje koje demokrate označavaju kao „jurišno oružje“.

Bajden takođe želi da oporezuje vlasnike oružja 200 dolara za svaki časopis „velikog kapaciteta“ koji poseduju.

17. novembra 2020. Brajtbart prenosi podatke Nacionalne fondacije za streljački sport (NSSF) koji pokazuju da Amerikanci poseduju procenjeno 434 miliona oružja. Skoro 20 miliona tog oružja su moderne sportske puške, oružje koje demokrate kategorišu kao „jurišno oružje“.

Prema Bajdenovom planu, samo za skoro 20 miliona modernih sportskih pušaka porez bi mogao biti 4 milijarde dolara.

Brojevi NSSF-a takođe pokazuju da Amerikanci poseduju više od 71 milion okvira za pištolje sposobnih za više od deset metaka i „79,2 miliona okvira za puške koji mogu držati 30 ili više metaka“.

Uzimajući to kao zaokruženu cifru od 150 miliona okvira, porez na njih mogao bi biti 30 milijardi dolara.

Dodajte četiri milijarde dolara poreza na puške i 30 milijardi poreza na časopise, a američki vlasnici oružja mogli bi da duguju 34 milijarde dolara.

Kurir.rs/Brajtbart

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...