Najnovije vesti

DRAMATIČNO UPOZORENJE AMERIČKOG IMUNOLOGA BRITANCIMA Fauči: Niste dobro proučili podatke pre odobravanja vakcine protiv korone
Foto: Profimedia

opasno

DRAMATIČNO UPOZORENJE AMERIČKOG IMUNOLOGA BRITANCIMA Fauči: Niste dobro proučili podatke pre odobravanja vakcine protiv korone

Planeta

Britanski zdravstveni regulatori koji su odobrili Fajzerovu vakcinu protiv kovid-19 nisu proučavali podatke sa ispitivanja toliko pažljivo kao što je to učinila američka uprava za hranu i lekove (FDA) u svom pregledu, tvrdi Entoni Fauči, direktor Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti.

"Način na koji naša FDA to radi je ispravan način ", rekao je Fauči u intervju za Foks Njuz.

"Zaista vrlo pažljivo ispitujemo podatke kako bismo američkoj javnosti garantovali da je ovo bezbedna i efikasna vakcina", rekao je.

On je izrazio bojazan da bi u suprotnom "doprineli već postojećoj kolebljivost mnogih ljudi da prime vakcinu jer su zabrinuti zbog sigurnosti ili su zabrinuti zbog toga što smo prebrzo krenuli", prenosi CNN.

Fauči je rekao da je važno da Amerikanci imaju pozitivan osećaj prema potencijalnoj vakcini za kovid-19.

"Mi imamo zlatni standard regulatornog pristupa sa FDA. Velika Britanija to nije učinila tako pažljivo i ubrzali su stvari za nekoliko dana", rekao je.

Fauči je, ipak, dodao da ne misli da ima velike razlike i da ćemo veoma uskoro biti na zadatom cilju.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja