KALAŠNJIKOV SE POHVALIO DRONOVIMA KAMIKAZAMA: Ruski borbeni dron Zala Lancet se odlično pokazao u Siriji! (VIDEO)
Foto: Profimedia / Marina Lystseva / TASS

ruska vojksa nastavlja

KALAŠNJIKOV SE POHVALIO DRONOVIMA KAMIKAZAMA: Ruski borbeni dron Zala Lancet se odlično pokazao u Siriji! (VIDEO)

Planeta -

Borbeni dronovi koncerna Kalašnjikov dobro su se pokazali u borbama u Siriji i Ministarstvo odbrane Rusije će nastaviti da ih koristi, rekao je generalni direktor državne korporacije Rosteh Sergej Čemezov.

"Dronovi Kalašnjikov učestvovali su u borbama u Siriji, gde su se veoma dobro pokazali i Ministarstvo odbrane Rusije će ih sa zadovoljstvom kupiti i to ne samo dronove za izviđanje, već i za borbu“, rekao je Čemezov.

Naglasio je da su, uprkos njihovoj kompaktnosti i manjoj snazi u poređenju sa velikim dronovima, pokazali veliku efikasnost.

Čemezov je dodao da se udarni dron Korsar, koji je razvio Rosteh, trenutno nalazi u fazi ispitivanja.

Kompanija Zala, koja je lider u koncernu Kalašnjikov u razvoju bespilotnih letelica, ima dva borbena proizvoda: udarnu bespilotnu letelicu-kamikaza „Zala-KIB“ i njenu savremeniju varijantu - „Zala Lancet“.

Ovaj dron ima izviđački, komunikacioni, navigacioni i visokoprecizni udarni elemenat. Sposoban je da izvodi napade u vazduhu, na kopnu i u vodi bez stvaranja kopnene ili morske infrastrukture.

Podsetimo, u junu 2019. godine objavljeno je da je koncern Kalašnjikov napravio prvi u Rusiji leteći kamikaza-dron „Zala Lancet“.

Kurir.rs / Sputnjik, Foto: Profimedia / Marina Lystseva / TASS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track