SKANDAL NA VEST POINTU: Kadeti masovno varali na ispitu, ovo nije prvi takav slučaj! (VIDEO)
Foto: EPA-EFE/JOHN MINCHILLO / POOL POOL

bruka

SKANDAL NA VEST POINTU: Kadeti masovno varali na ispitu, ovo nije prvi takav slučaj! (VIDEO)

Planeta -

Više od 70 kadeta sa Vest Pointa optuženo je za varanje na testu iz matematike, napravljenom prošlog maja, dok je škola radila na daljinu, izvestio je AP.

Veruje se da su 72 kadeta sa prve i jedan student druge godine deo prevare. Pedeset i devet optuženih priznalo je da je varalo i smešteno je u šestomesečni program rehabilitacije i mentorstva. Oni će takođe biti na uslovnom ostatak svog vremena u školi, a mogli bi biti proterani ako budu proglašeni krivim za dodatna kršenja.

Četvorica kadeta podnela su ostavke nakon optužbe, prema NPR Njuz, a dodatnih osam čeka saslušanje članova viših razreda.

Studenti su optuženi nakon što su svi imali iste netačne odgovore na testu, preneo je NPR.

Varanje je izričito zabranjeno u počasnom kodeksu Vest Pointa, koji napominje da „Kadet neće lagati, varati, krasti ili tolerisati one koji to čine“. Pravilo je zapisano na kamenom spomeniku u školskom kampusu u državi Njujork.

Jedan od najranijih i najžešćih skandala u varanju izložen je 1951. godine kada je otkriveno 90 kadeta koji su učestvovali u masivnom prstenu za varanje. Svih 90 učenika je tada otpušteno iz škole.

Poslednji veliki skandal sa varanjem bio je 1976. godine kada su 153 učenika sankcionisana zbog varanja na inženjerskom testu. Kasnija revizija komisije koju je imenovala vojska dozvolila je da se vrati oko 90 tih učenika.

Kurir.rs/Business Insider

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track