OVDE NE SMEŠ DA ODBIJEŠ DA STAVIŠ MASKU: Vlasti meksičkog grada angažovale snagatore da kontrolišu poštovanje mera (VIDEO)
Foto: Twitter video/Alex Ramblas

bruka

OVDE NE SMEŠ DA ODBIJEŠ DA STAVIŠ MASKU: Vlasti meksičkog grada angažovale snagatore da kontrolišu poštovanje mera (VIDEO)

Planeta -

Očajnička vremena zahtevaju očajničke mere, a zdravstvene vlasti u Irapuatu, centralni Meksiko, iskoristile su ovaj savet do krajnjih granica, rasporedivši bandu boraca "luča libre“ kako bi sprovodile mere nošenja maski u javnosti.

Očigledno nastojeći da javno primene ekstremno poštovanje pravila nošenja maski, vlasti u centralnom meksičkom gradu sa više od 380.000 ljudi, oko 300 km od glavnog grada, odlučile su da reše problem nepoštovanja zakona.

Na snimku koji deli gradska skupština vide se opaki "zdravstveni zvaničnici" koji patroliraju lokalnim trgom.

Na video snimku možete videti bandu koja se sastoji od lokalnih boraca luchalibre (rvanje) Leprečun, Moco, Gargaho, CostalClovn i Garsia Jr. kako hodaju ulicama i kako pozorišno „pozivaju“ ljude da pravilno navuku maske, uključujući nanošenje sopstvenog štitnika za lice u obliku čelične stolice.

Inicijativa je deo kampanje koju promoviše Zdravstvena uprava Irapuato, da bi oštro podsetila lokalno stanovništvo na važnost nošenja maski.

Neki na mreži osudili su "sistem državnog nadzora“, koji očigledno uključuje upotrebu "ponižavanja i sile“.

Druge manje osetljive duše pozdravile su kreativni napor da ubrizgaju malo spektakla i zabave u ograničenja javnog zdravlja.

"Tada smo to jednostavno primetili. Odgovor na problem mora biti proporcionalan. Ako su ljudi glupi, šta da se radi! “ napisao je jedan komentator.

Kurir.rs/logicno.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track