ŠPANAC UPAO BAGEROM U FABRIKU MERCEDESA: Bivši radnik uništio gomilu kombija, a samo jedno je sprečilo ogromnu štetu (VIDEO)
Foto: Printskrin / Youtube / Gasteiz Berri

ludilo

ŠPANAC UPAO BAGEROM U FABRIKU MERCEDESA: Bivši radnik uništio gomilu kombija, a samo jedno je sprečilo ogromnu štetu (VIDEO)

Planeta -

Nezadovoljni bivši zaposleni u pogonu Mercedes-Benca u Vitoriji, navodno je ukrao bager sa gradilišta, odvezao ga 20 kilometara do postrojenja u jedan sat ujutro i provalio unutra.

Uništio je čak 69 vozila, a lokalna policija i novine javljaju kontradiktorne cifre, mada je većina bila novi Mercedesov kombi. Prema nekim izvorima, stražar je morao da puca u vazduh pre nego što je provalnika priveo.

Periodismo Del Motor, španski auto magazin, izveštava da je 38-godišnjak - koji je možda previše proslavio novu godinu u četvrtak uveče - kratko radio u fabrici pre nekoliko godina. Čini se kao da angažman nije okončao u dobrim odnosima i odlučio je da im se oduži nanevši prvobitno 6 miliona dolara štete.

"Tokom vožnje bagera naneo je još više štete“, kažu u policiji. Policija je stigla na mesto provale kako bi pronašla muškarca za volanom bagera kako razbija kombi vozila.

Policija tvrdi da je pokušavao da uđe u područje montažne trake, gde je mogao da nanese daleko veću štetu. Srećom, jedini zaposleni u fabrici bili su radnici održavanja i obezbeđenja, a proizvodnja nije bila u toku. Ipak, da je provalio u sam pogon, mogao bi da napravi još veću pustoš u dovršenim kombijima Mercedes-Benz V-klase.

Incident još istražuje policija.

Kurir.rs/Drive

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track