TRAGA SE ZA CRNIM KUTIJAMA PALOG AVIONA: Ronioci pretražuju olupinu i pokušavaju da dođu do njih, mornarica objavila snimak!
Foto: Printscreen Youtube/Guardian News/PROPRTY TNI AL

nesreća u indoneziji

TRAGA SE ZA CRNIM KUTIJAMA PALOG AVIONA: Ronioci pretražuju olupinu i pokušavaju da dođu do njih, mornarica objavila snimak!

Planeta -

Indonežanska mornarica je objavia snimak koji prikazuje kako ronioci pretražuju olupinu putničkog aviona sa ciljem pronalaska crnih kutija.

Crne kutije su locirane, ali ronioci još uvek pokušavaju doći do njih kako bi bile izvučene na površinu. Nesreća se dogodila u subotu kada je Boing 737 poleteo iz Džakarte sa 62 putnika, pa je nestao sa radara tokom leta prema ostrvu Borneo.

Istražni timovi su već pronašli delove aviona, kao i ljudska tela, crne kutije su locirane, ali još uvek nisu izvučene na površinu. Potraga je nastavljena i danas i neće biti prekinuta sve dok ronioci ne pronašu crne kutije koje bi trebale dati odgovor na pitanje o uzroku nesreće.

Trenutno u operaciji učestvuje oko 2.600 ljudi, a koriste se čamci i helikopteri, oko 50 brodova i 13 aviona. Nade u pronalazak preživelih putnika nema, a avion se raspao nakon što je pao u more.

Zvaničnici su otkrili da je avion pao s 3.000 metara visine za manje od jednog minuta, a svedoci tvrde da su videli i čuli najmanje jednu eksploziju.

Srušeni avion nije 737 Max, Boingov problematični model koji je bio prizemljen od marta 2019. godine do decembra prošle godine nakon dve katastrofalne nesreće. Prema podacima registracije, radi se o Boeingu 737-500 starom 26 godina, koji je ipak bio u dobrom stanju.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track