OVO JE MONSTRUM KOJI ODGOVORAN ZA MASAKR U ČIKAGU: Najtingdejl imao istoriju psihijatrijskih bolesti (VIDEO)
Foto: Screenshot YT

opasno

OVO JE MONSTRUM KOJI ODGOVORAN ZA MASAKR U ČIKAGU: Najtingdejl imao istoriju psihijatrijskih bolesti (VIDEO)

Planeta -

Amerikanac Džejsom Najtingel sinoć je u periodu od nekoliko sati ubio tri osobe i ranio četiri osobe na području Čikaga. Policija ga je na kraju upucala na parkingu severno od grada.

Iako su neki mediji izvestili da iza napada stoji terorizam, ta je pretpostavka u međuvremenu odbačena. U međuvremenu se saznalo da je Jon bio ozbiljno mentalno bolestan, što je potvrdio i njegov bliski rođak. Na njegovom Fejsbuk profilu objavljeno je nekoliko video zapisa u kojima iznosi razne teorije o Satani koji ga već dugo opseda.

Napadač je tokom napada u subotu popodne prvi put pucao u glavu 30-godišnjeg studenta sa Univerziteta u Čikagu koji je sedeo u svom automobilu u garaži u četvrti Hajd Park, rekao je supervizor Dejvid Bravn.

Policija još nije objavila imena žrtava. Džejson Nightengale (32) tada je "nasumično" ušao u stambenu zgradu gde je pucao u 46-godišnjeg radnika obezbeđenja koji je sedeo za stolom i 77-godišnjakinju koja je podizala poštu. Radnik obezbeđenja je umro u bolnici, a starica je živa, ali je u kritičnom stanju.

Najtingdejl je zatim otišao u drugu obližnju zgradu i ukrao automobil čoveku kojeg je poznavao. Odvezao se do prodavnice i počeo da puca. Ubio je dvadesetogodišnjaka i ranio 81-godišnjakinju, koja je takođe sada u kritičnom stanju.

Po izlasku iz prodavnice pucao je u petnaestogodišnju devojčicu koja se automobilom vozila sa majkom. I ona je sada u kritičnom stanju. Zatim se vratio u prodavnicu i pucao na policajce koji su istraživali raniju pucnjavu. Niko od njih nije povređen.

Najtingdejl je zatim prešao 16 milja do Evanstona, koji se graniči sa Čikagom. Ušao je u apoteku, rekao da je reč o pljački i ispalio hice koji nikoga nisu pogodili. Kasnije je otišao u restoran nasuprot apoteke i pucao ženi u vrat. Ona je takođe sada u kritičnom stanju, piše AP. Kada je napadač napustio restoran, policija ga je dočekala na parkingu i došlo je do pucnjave u kojoj je ubijen.

Kurir.rs/Slobodna Bosna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja