ERDOGAN SE VAKCINISAO PRED KAMERAMA: Primio kinesko cepivo i najavio da stiže još 25 miliona doza u Tursku (VIDEO)
Foto: EPA/TURKISH PRESIDENT OFFICE

zdravstveni radnici prioritet

ERDOGAN SE VAKCINISAO PRED KAMERAMA: Primio kinesko cepivo i najavio da stiže još 25 miliona doza u Tursku (VIDEO)

Planeta -

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan primio je danas kinesku vakcinu protiv kovid-19 pred TV kamerama, što, kako je portparol njegove stranke AK rekao, ima za cilj ublažavanje svake javne sumnje u pogledu efikasnosti vakcine.

Turska je danas počela da daje injekcije koje je razvio kineski Sinovak zdravstvenim radnicima, sprovodeći nacionalni program vakcinacije protiv bolesti koja je ubila više od 23.000 ljudi u zemlji. Do sada je vakcinisano više od 250.000 zdravstvenih radnika.

Redžep Tajip Erdogan
foto: EPA/TURKISH PRESIDENT OFFICE

Erdogan je primio prvu dozu vakcine u gradskoj bolnici u Ankari. Stigao je sa ministrom zdravlja Fahretinom Kočom, koji je dan ranije primio prvu vakcinu u zemlji.

Obraćajući se novinarima ispred bolnice, Erdogan je rekao da su se on i viši članovi AK stranke cepili, i pozvao druge političare da podrže vakcinu.

"Broj vakcina u prvoj fazi je jasan. Sada će doći još 25-30 miliona doza u narednom periodu. Želimo da to nastavimo brzo", rekao je on dodajući da će sve vakcine koje stižu takođe biti iz Sinovaka za sada.

Ministar zdravlja Fahretin Koča izjavio je, nakon što je Erdogan napustio bolnicu, da bi svi građani trebalo da se vakcinišu kada dođe red na njih.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track