CNN O TRAMPOVOM POSLEDNJEM DANU U BELOJ KUĆI: Predsednik SAD će izreći stotinu pomilovanja i umanjiti kazne
Foto: EPA / Samuel Corum / POOL

amerika

CNN O TRAMPOVOM POSLEDNJEM DANU U BELOJ KUĆI: Predsednik SAD će izreći stotinu pomilovanja i umanjiti kazne

Planeta -

Predsednik SAD-a Donald Tramp se poslednji dan u Beloj kući sprema da izrekne 100 pomilovanja i umanjivanja kazni. Ovo su za CNN potvrdile tri osobe bliske procesu.

Bela kuća je u nedelju održala sastanak kako bi dovršila spisak planiranih pomilovanja, a Donald Tramp je već pred božićne i novogodišnje praznike izdao niz pomilovanja i komutacija. On je planirao da nastavi ovaj proces 6. januara, međutim odlučio je da se povuče zbog optužbi da je podstakao nedavne nerede na Kapitol Hilu.

Očekuje se da će Tramp izreći još jednu seriju pomilovanja, osim ukoliko ne odluči u jednom momentu i da pomiluje i kontroverzne saradnike, članove svoje porodice i sebe zbog nereda u Vašingtonu. Navodno su mu savetnici preporučili da to ne radi, jer će onda izgledati kao da jeste kriv.

Pomilovanja su jedna od nekoliko stavki koje Tramp mora da dovrši pre nego što njegovo predsedavanje završi. Tramp se nada da će uspeti da skine tajnost s podataka povezanih s ruskom istragom pre nego što napusti dužnost, međutim s obzirom na okolnosti i smanjen broj administrativnih službenika, čini se da je mala verovatnoća da se takvo nešto i desi.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track