BRITANSKI NOVINAR: Kraljica Elizabeta mogla bi da bude poslednji ženski monarh, ali to može da znači i KRAJ MONARHIJE
Foto: EPA-EFE/BUCKINGHAM PALACE HANDOUT

naslednici

BRITANSKI NOVINAR: Kraljica Elizabeta mogla bi da bude poslednji ženski monarh, ali to može da znači i KRAJ MONARHIJE

Planeta -

Kraljica Elizabeta Druga (94) bi mogla da bude poslednji ženski monarh u Velikoj Britaniji u narednih nekoliko decenija, tvrdi komentator kraljevske porodice Klajv Irving.

Kraljevski autor i novinar naveo je da kraljica ima samo muške naslednike, što znači da neće biti ženskog predstavnika krune u Velikoj Britanije, najmanje do kraja vladavine princa Džordža.

Irving, autor knjige "Poslednja kraljica", rekao je da je Elizabeta Druga jedna od tri sjajne figure u istoriji, koje su bile kraljice.

"Cela istorija kraljica u Engleskoj će se završiti sa aktuelnom. Elizabeta Druga je osoba koja je najviše vremena provela kao kraljica u istoriji Velike Britanije i najverovatnije će biti poslednja kraljica Engleske", rekao je on, preneo Dejli ekspres.

Irving veruje da bi sa krajem vladavine Elizabete Druge, to mogao da bude i kraj monarhije, pošto mlađe generacije sve više preispituju ulogu kraljevske krune u njihovim životima.

Kraljica, koja ima počasnu vlast u 16 država, već je napravila planove kako će dogodine proslaviti 70. godišnjicu vladavine, koji se zove "platinumski jubilej".

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track