POMPEO JURIŠA NA BELU KUĆU: Bivši državni sekretar tvitom otkrio svoje ambicije!
Foto: EPA/ANTONIO BAT

Hrabro

POMPEO JURIŠA NA BELU KUĆU: Bivši državni sekretar tvitom otkrio svoje ambicije!

Planeta -

Izgleda da sada bivši državni sekretar Majk Pompeo ne gubi vreme potpirujući spekulacije o svojim verovatnim nacionalnim ambicijama.

U četvrtak, svoj prvi ceo dan kao privatni građanin nakon završetka administracije predsednika Trampa, Pompeo je objavio na Tvitteru „1.384 dana“.

To je slučajno broj dana do sledećih predsedničkih izbora, novembra 2024. godine.

Pompeo, bivši kongresmen iz Kanzasa, koji je bio direktor CIA-e za vreme Trampa pre nego što je postao glavni američki diplomata, smatra se jednim od više od desetak potencijalnih uzdanica predsednika GOP-a za 2024. godinu.

Tadašnji državni sekretar, koji je mogao biti najverniji Trampov član kabineta, suočio se prošle godine sa kritikama zbog držanja govora za koje se smatra da su preliveni političkim prizvukom, uključujući i obraćanje tokom avgustovskog Republikanskog nacionalnog kongresa koje je zabeležio tokom zvaničnog diplomatskog putovanja u Izrael . Nakon govora, demokrati iz parlamenta zatražili su istragu da li je Pompeo prekršio zakon o grotlu, koji saveznim imenovanim osobama zabranjuje da se bave politički partijskim aktivnostima.

Tokom poslednjih godinu i po dana, Pompeo je takođe govorio u Vilidđu, obaveznom mestu u kome govore republikanski političari,, na verskim skupovima u Teksasu i Ajovi, a prošlog meseca je otputovao u Džordžiju kako bi promovisao Trampove napore u borbi protiv pretnji iz Kine.

Iako je normalno da državni sekretari razgovaraju sa domaćom publikom, obraćanje u Atlanti stiglo je kada je reflektor nacionalne kampanje bio usredsređen na Džordžiju, zbog dvostrukih izbora za drugi krug Senata u državi, gde je kontrola nad Senatom bila preuzeta.

Pompeov novi tvit brzo je stvorio vesti na Tvitter-u. Tvit je „lajkovanan“ više od 20.000 puta i retvitovan je više od 4.300 puta u prvih pola sata nakon što je izašao na platformu društvenih medija.

Pompeo, koji nije pokušao da sakrije svoje verovatno nacionalne ambicije, nekoliko puta se tokom poslednje nedelje državnog sekretara oglašavao na Tvitteru da bi pohvalio svoja dostignuća kao državni sekretar i otvorio svoj privatni Tviter nalog.

„Nikada neću prestati da se borim za Ameriku, čak i nakon vremena dok sam bio državni sekretar“, tvitovao je u ponedeljak više od 3 miliona sledbenika na svom zvaničnom Tviter nalogu Stejt departmenta. „Uvek treba da se uradi još posla i radujem se što ću i dalje deliti i angažovati se sa vama na onome što sledi. Ako to već niste učinili, budite sigurni da me pratite @mikepompeo.“

Od četvrtka ujutro, Pompeo je imao skoro 922.000 pratilaca na ličnom Tvitter nalogu.

Kurir.rs/Fox news

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja