GRETA O TRAMPOVOM ODLASKU IZ BELE KUĆE: Deluje kao vrlo srećan starac koji se raduje svetloj budućnosti, lepo je to videti (FOTO)
Foto: EPA-EFE/HAYOUNG JEON

oglasila se na TVITERU

GRETA O TRAMPOVOM ODLASKU IZ BELE KUĆE: Deluje kao vrlo srećan starac koji se raduje svetloj budućnosti, lepo je to videti (FOTO)

Planeta -

Greta Tunberg 18-godišnja aktivistkinja za zaštitu životne sredine je na društvenim mrežama proslavila kraj mandata bivšeg predsednika SAD-a Donalda Trampa, pa je pozdravila njegov odlazak.

Ona je na Tviteru objavila fotografiju Trampa i njegove supruge Melanije nakon oproštajnog govora, a pre odlaska helikopterom iz Bele kuće.

"Deluje kao vrlo srećan starac koji se raduje svetloj i predivnoj budućnosti. Tako je lepo to videti", napisala je u opisu fotografije.

Tunberg se na ovaj način odgovorila na reakciju Donalda Trampa na njen govor na klimatskom samitu UN-a 2019. godine, kada joj se on narugao na istoj društvenoj mreži.

"Čini se kao srećna mlada devojka koja se raduje svetloj i predivnoj budućnosti. Tako lepo za videti", poručio je tada Tramp.

Te međusobne provokacije su se nastavile i nakon te 2019. godine pa je tako Greta promenila i svoj opis u biografiji na Tviteru na osnovu Trampovog komentara kada je časopis Tajm proglasio osobom godine.

"Greta mora da poradi na svom problemu sa ljutnjom, a nakon toga otići na dobar staromodni film sa prijateljem. Opušteno Greta, opušteno", napisao je tada Tramp.

Ona je ubrzo uzvratila pa je ispod svoje fotografije na Tviter profilu napisala da je ona "tinejdžerka koja radi na rešavanju problema s ljutnjom te da trenutno opuštena gleda dobar staromodni film sa prijateljem".

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track