OČEKUJE SE VELIKA SNEŽNA OLUJA NA ISTOKU SAD: Preti da parališe Njujork! Preti da napada i do 60 centimetara snega (VIDEO)
Foto: Profimedia/John Lamparski/Zuma Press

nevreme

OČEKUJE SE VELIKA SNEŽNA OLUJA NA ISTOKU SAD: Preti da parališe Njujork! Preti da napada i do 60 centimetara snega (VIDEO)

Planeta -

U nekoliko gradova na severoistoku SAD, među kojima su Njujork i Boston, danas bi moglo da napada snega do visine od skoro 60 centimetara, pošto hladan talas prilazi istočnoj obali, saopštio je Meteorološka služba (NWS).

Sneg je počeo da pada rano jutros po srednjoevropskom vremenu, a mogao bi da dostigne visinu od 60 centimetara, javlja Rojters.

"Snežna oluja preti da parališe Njujork, iznad kojeg se od nedelje uveče stacionirao ciklon. U širokom pojasu nam dolaze velike količine snega, a najviše će pasti oko Njujorka", kažu u NWS.

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio je sinoć rekao da će škole u ponedeljak biti zatvorene i da zdravstveni radnici traže način kako da vakcinišu ljude od kovida "Preti nam opasnost danas, poslednje što želimo jeste da teramo starije ljude napolje po ovakvoj oluji", porucio je De Blazio.

NWS je savetovao da se ne putuje na severoistok narednih nekoliko dana, a očekuju se udari vetra i do 180 kilometara na čas.

U gradu Vašingtonu je juče već pao najveći sneg u prethodne dve godine.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track