MEDVEDEV O NAVALJNOM: On je politički podlac! Koristi nepromišljenu, ciničnu taktiku za dolazak na vlast
Foto: EPA / Maxim Shipenkov

rusija

MEDVEDEV O NAVALJNOM: On je politički podlac! Koristi nepromišljenu, ciničnu taktiku za dolazak na vlast

Planeta -

Zamenik predsednika ruskog Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev opisao je ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog kao političkog podlaca, čije pokušaje da dođe na vlast ocenjuje kao neprimerene i nesmotrene, javlja TAS S.

"Ovako sam o njemu mislio i ranije, a i dalje mislim tako. Verujem da je Navaljni politički podlac, osoba koja koristi nepromišljenu, ciničnu taktiku za dolazak na vlast kako bi postigao sopstvene ciljeve", rekao je Medvedev, prenosi agencija.

Medvedev smatra i da istraga zdravstvenom stanju Alekseja Navaljnog i njegovog navodnog trovanja nije presudna u odlučivanju u postupku protiv njega pošto on nije bolestan.

"Koliko sam razumeo, nedavno je rekao da je dobrog zdravlja. Pa, zdrav je i zahvaljuje Bogu na tome. Stoga se čini da je bilo kakva buduća rasprava o ovom pitanju nevažna", poručio je zamenik predsednika ruskog Saveta bezbednosti.

On je rekao i da je, ako postoje neki drugi podaci o zdravstvenom stanju Navaljnog, potrebno dostaviti takve informacije radi donošenja daljih proceduralnih odluka, ali da ih ruski zvaničnici za sada nisu dobili, navodi TAS S.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track