KREMLJ: Fondacija Navaljnog je strana obaveštajna služba! Pozivaju Bajdena da uvede sankcije!
Foto: Profimedia

zategnuto u moskvi

KREMLJ: Fondacija Navaljnog je strana obaveštajna služba! Pozivaju Bajdena da uvede sankcije!

Planeta -

Antikorupcijska fondacija koju je formirao uhapšeni ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni, povratila je status strane obaveštajne agencije, jer je pozvala američkog predsednika Džoa Bajdena da uvede sankcije desetinama ruskih biznismena i političara, rekao je danas portparol Kremlja Dmitri Peskov.

"Što se tiče ove fondacije i svih ovih pisama i poziva, fondacija je de fakto demonstrirala status strane obaveštajne službe. Smatramo sankcije neprihvatljivim. Verujemo da su apsolutno nepotrebne i da je to izuzetno loš način da se neko meša u odnose između država. Ovi metodi ne daju nikakvu perspektivu", ocenio je Peskov, a preneo TASS.

Portparol Kremlja je dodao i da je policija jako odgovorila na provokacije izazvane neodobrenim mitingom održanim u nedelju, i da je odgovor bio u skladu sa zakonom, "mada svaki slučaj treba tretirati zasebno".

"Svako je slučaj za sebe, neće svi biti stavljeni u jedan koš. Prihvatamo samo jednu stvar kao zajedničku - jaku policijsku akciju u skladu sa zakonom kao odgovor na provokacije", ocenio je Peskov.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track