PREMINUO DETEKTIV KOJI JE ISTRAŽIVAO KLINTONOVU AFERU I MNOGE POZNATE SLUČAJEVE: Uspeo je da reši i sopstveno ubistvo! (VIDEO)
Foto: AP/Matt Latella

imao upečatljivu karijeru

PREMINUO DETEKTIV KOJI JE ISTRAŽIVAO KLINTONOVU AFERU I MNOGE POZNATE SLUČAJEVE: Uspeo je da reši i sopstveno ubistvo! (VIDEO)

Planeta -

Poznati privatni detektiv iz San Franciska Džek Paladino (70) umro je u ponedeljak nakon što je doživeo povredu glave tokom pokušaja pljačke prošle nedelje.

Incidenta se dogodio u četvrtak, kada je Paladino izašao iz svoje kuće kako bi isprobao novu kameru. Pored njega se zaustavio automobil, iz njega je izašao muškarac i zgrabio je, rekla je policija.

Tada je Paladino pao i udario glavom o pločnik. Ostao je bez svesti, a nekoliko dana je bio priključen na aparate za održavanje života, ali nije uspeo da se povrati.

Inače, na kameri su bile fotografije osumnjičenog, koji je potom uhapšen.

"Pomogao je u rešavanju sopstvenog ubistva", rekao je njegov advokat Mel Honovic.

"Džek je bio stub pravne i profesionalne zajednice. Bio je čvrsto uveren u pravni postupak, prava na prvi amandman, posebno slobodu govora i slobodu štampe. Izgubili smo giganta", rekao je Honovic.

Paladino je karijeru započeo 1970-ih, u vreme kada su privatni detektivi na televizijama predstavljani kao kul i glamurozni.

Radio je na brojnim poznatim slučajevima, od masakra u Džonstaunu do skandala slavnih i političara, uključujući bivšeg predsednika Bila Klintona i muzičarku Kortni Lav.

Kurir.rs/Guardian

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track