MINEAPOLIS SADA POVEĆAVA SREDSTVA ZA POLICIJU: Građani se žalili na spor rad ove službe, u sve umešana i NVO koju finansira Soroš!
Foto: EPA/ETIENNE LAURENT

posle smrti džordža flojda

MINEAPOLIS SADA POVEĆAVA SREDSTVA ZA POLICIJU: Građani se žalili na spor rad ove službe, u sve umešana i NVO koju finansira Soroš!

Planeta -

Mineapolis je u petak odustao od svog prvobitnog nastojanja da se smanji finansiranje policije nakon smrti Džordža Flojda, jer su stanovnici molili grad da zaposli više službenika, pozivajući se na duže vreme odziva i povećan nasilni kriminal.

Gradsko veće je u petak jednoglasno izglasalo odobrenje od 6,4 miliona dolara dodatnih sredstava koja je policija zatražila.

Odeljenje kaže da na raspolaganju ima samo 638 ​​policajaca - otprilike 200 manje nego obično. Neviđeni broj policajaca napustio je ili otišao na produženo medicinsko odsustvo nakon Flojdove smrti i nemira koji su usledili.

Sa novim zapošljavanjem, grad predviđa da će na kraju godine imati na raspolaganju 674 policajca, a još 28 u procesu zapošljavanja, izvestio je Star Tribjun.

Nekoliko dana pre glasanja u gradskom veću, gradonačelnik Dzejkob Fraj i šef policije Medaria Aradondo obećali su da će ažurirati postupak prijavljivanja policijskih regruta tako da uključuju pitanja o tome da li su živeli u Mineapolisu, da li su diplomirali kriminologiju, socijalni rad, psihologiju ili savetovanje i da li su volontirati ili učestvovati u programima poput Lige policijskih aktivnosti.

U međuvremenu, tri člana gradskog veća predložila su zamenu policijskog odeljenja odeljenjem javne bezbednosti koje bi uključivalo sprovođenje zakona i druge službe. Za Mineapolis, koalicija grupe lokalnih zajednica, takođe prikuplja potpise da bi pokušao da dobije sličan predlog na novembarskom glasanju.

Star Tribune je izvestio da se koalici Za Mineopolis finansira donacijom od pola miliona dolara od grupe za otvoreno društvo iz sedišta u Vashingtonu, povezanr sa milijarderom Džordžom Sorošom.

Peticijom bi se uklonila policija iz gradske povelje i stvorilo Odeljenje za javnu bezbednost usmereno na javno zdravlje, "uključujući i licencirane mirovne zvanilnike ako je potrebno da bi se ispunile odgovornosti odeljenja".

Kurir.rs/Fox News

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track