NOVA PRAVILA NA NEMAČKIM PUTEVIMA: Maska obavezna, ali ovo ne smete nositi ako vas zaustavi policija
Ilustracija, Foto: Profimedia

preti i kazna

NOVA PRAVILA NA NEMAČKIM PUTEVIMA: Maska obavezna, ali ovo ne smete nositi ako vas zaustavi policija

Planeta -

Vozačima u nemačkoj pokrajini Saksoniji zabranjeno je da nose kape i naočare za sunce ukoliko nose zaštitne maske, javio je nemački list Bild.

Prema pisanju lista, Saksonija je prva pokrajina u Nemačkoj u kojoj je vozačima koji nose zaštitne maske zabranjeno da nose naočare za sunce i kape jer moraju biti prepoznatljivi na snimcima kamera koje prate saobraćaj. Ukoliko budu zaustavljeni, a lice im nije prepoznatljivo, preti im kazna od 60 evra, preneo je sajt mdr.de.

“Nošenje kape ili naočara zajedno sa maskom, koja prekriva lice i usta, čini vozače neprepoznatljivim. Zato to nije dozvoljeno”, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Saksonije Roland Voler.

On je objasnio da se “opšte crte lica” vozača moraju videti na bezbednosnim kamerama u saobraćaju.

Voler je dodao da je službenicima koji su odgovorni za pisanje kazni savetovano da pristupaju svakom slučaju individualno kada sprovode novo pravilo. U Saksoniji je od ponedeljka, 15. februara, obavezno nošenje maski u vozilima ukoliko se u njima nalaze članovi više od dva domaćinstva.

Nemci od prošlog meseca moraju da nose posebne zaštitne maske u javnom prevozu i supermarketima. U tim slučajevima nisu dozvoljene maske od običnog materijala ili maske ručne izrade.

Kurir.rs/Radio Sarajevo/Bild

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track