Najnovije vesti

OVAJ METEOR JE SMRTNO UPLAŠIO AMERE: Odmah su pomislili na fatalne ishode - INVAZIJU VANZEMALJACA ili PAD AVIONA (VIDEO)
Foto: Youtube

bruka

OVAJ METEOR JE SMRTNO UPLAŠIO AMERE: Odmah su pomislili na fatalne ishode - INVAZIJU VANZEMALJACA ili PAD AVIONA (VIDEO)

Planeta

Meteor koji je proizveo tako zapanjujući udar svetlosti u SAD izazvao je strah od invazije vanzemaljaca ili avionske katastrofe dok su se svedoci trudili da shvate o čemu se radi.

Stanovnike srednjeg istoka SAD tokom vikenda iznenadio je spektakularni astronomski prikaz dok je velika vatrena kugla parala atmosferu. Svedoci su tvrdili da su zapaljeni meteorit videli do 12 sekundi dok se probijao kroz nebo. Stotine ljudi prijavilo je da je videlo predmet Međunarodnoj meteorskoj organizaciji (IMO).

Jedan video snimak meteora pokazuje kako pada sa neba, povećavajući i smanjujući osvetljenost pre nego što se postepeno ugasio. Svetlost je bila toliko intenzivna da su neki verovali da su svedoci avionske nesreće.

Megan je izvestila IMO: "Mislila sam da je reč o avionu koji gori, a ne o zvezdi padalici, koliko je blizu bila."

"Ovo je bilo najduže viđenje. Počeo sam da brojim čim je počelo da bilo čudno, pa je možda bilo duže od 12 sekundi, a pravac je možda išao prema meni, a zatim odlazio, nisam se pomerio od kada sam ga ugledao", rekao je Džastin.

"Bio je svetao poput helikoptera, a u to vreme sam mislio da je helikopter eksplodirao.

Zastrašujuće stvari, ali uzbudljivo je bilo kad sam primetio karakteristike leta kao kod meteora."

Drugi su bili toliko očarani incidentom da su pretpostavljali da se dešava invazija vanzemaljaca.

"Skeptičan sam prema NLO-ima, ali to je za mene bio životni događaj.

Video sam zvezde padalice, ali ovo nije bilo ničemu čemu sam ikada prisustvovao.", rekao je Ezgar.

Čovek po imenu Džejkob opisao je svoje iskustvo: "Bio je svetao kao Mesec i imao je blagi plavi rep. Nikada nisam video da se meteor kreće tako sporo".

"Pretpostavljam da sam ga video najmanje tri sekunde."

Srećom, nije bilo avionskih nesreća ili invazija vanzemaljaca, a fenomen se može pripisati malom meteoru koji je pogodio atmosferu.

Meteori mogu proizvesti tako intenzivan nalet svetlosti kao što vazduh - na koji nisu naišli pre nego što su pogodili Zemljinu atmosferu - ulazi u pore stena, prisiljavajući ih da eksplodiraju.

"Vatrene kugle su meteori koji izgledaju sjajnije nego normalno.

Zbog brzine kojom kojim se kreću kroz Zemljinu atmosferu, fragmenti veći od jednog milimetra imaju sposobnost da proizvedu svetao trag dok prolaze kroz atmosferu".

"Ove blistave meteore nazivamo vatrenim kuglama i oni često izazivaju strah i strahopoštovanje prema onima koji su im svedoci", kaže se u izjavi IMO.

Kurir.rs/Express.co.uk

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...