KADIROV ZA PUTINOVOG KUVARA OD FBI TRAŽI 250.000 DOLARA: Uhvatio sam Prigožina, primam samo novac, ali njega vam ne dam!
Foto: Telegram account Kadyrov_95

nAJTRAŽENIJI RUSKI DRŽAVLJANIN

KADIROV ZA PUTINOVOG KUVARA OD FBI TRAŽI 250.000 DOLARA: Uhvatio sam Prigožina, primam samo novac, ali njega vam ne dam!

Planeta -

Vođa Čečenske republike general major Ramzan Ahmatovič Kadirov pozvao je američki FBI sa zahtevom da mu smesta bude isplaćeno 250.000 dolara jer je uspeo da otkrije i uhvati Jevgenija Prigžina koga američke bezbednosne agencije traže zbog zavere i prevare protiv Sjedinjenih Država.

Prigožin koga zapadni mediji označavaju pod nadimkom "Putinov kuvar", jer je kao poslovni čovek dobio navodno značajne unosne ugovore koji se tiču poslova sa ruskom vladom u vezi ugostiteljskih i graševinskih usluga.

Prigožin se pojavio u Groznom i slikao se čečsnkim liderom Kadirovom, što je on iskoristio da se u šaljivom tonu obrati FBI i od njih zatraži 250.000 dolara, koliko ova američka agencija nudi za informaciju koja bi dovela do njegovog hapšenja. Inače Prigožin je optužen 16. februara 2018. za zaveru, jer se 2016. umešao u američke izbore.

Prigožina su inače nemački Špigl, kao i neki američki i britanski mediji optužili za vođenje političkih i vojnih operacija hibridnog rata zajedno sa Ministarstvom odbrane Ruske Federacije.

„Prijatelji, uskoro ću postati bogatiji za četvrt miliona dolara! Nemoguće je zamisliti lakše zarašen novac američke vlade “, napisao je Kadirov na Telegramu.

„Danas sam saznao da je FBI spreman da plati čak 250.000 dolara za informacije o tome gde se nalazi St. Peterburški biznismen Jevgenij Prigožin! “

Kadirov je dodao još i :

„Sa osećajem ispunjene građanske dužnosti, spreman sam da primim zasluženu nagradu bez griže savesti, ali pod jednim uslovom - uzimam samo novac. Vidite, moji inostrani računi sa milionima dolara bili su blokirani zbog sankcija EU i SAD.“

Na listi funkcionera protiv kojih su podignute Sankcije nalazi se i Kadirov i to od 2017. zbog kršenja ljudskih prava. Prigožin je na listi Amerikanaca kao što smo spomenuli od 2016. jer je bio angažovan na gradnji ruskih vojnih baza, koje su korištene kao mesta odakle se ruska vojska raspoređivala u Ukrajini.

Prigožin je takođe ušao u pravni sukob sa Aleksejem Navaljnim, koji ga je optužio da je njegova ugostiteljska firma bila krivac za izazivanje dizenterije. Navljni je izgubio sudski spor i morao je Prigožinu da plati 88 miliona rubalja ( oko 1,1 milion dolara).

Kurir.rs/RT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track