BAJDEN PODRŽAVA OPTUŽENOG ZA SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE Predsednik SAD neće tražiti da guverner Njujorka Endru Kuomo podnese ostavku
Foto: EPA/JUSTIN LANE

bruka

BAJDEN PODRŽAVA OPTUŽENOG ZA SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE Predsednik SAD neće tražiti da guverner Njujorka Endru Kuomo podnese ostavku

Planeta -

Novi predsednik SAD DŽozef Bajden odbija da zatraži ostavku demokratskog guvernera NJujorka Endrjua Kuoma (63), optuženog za skrivanje broja mrtvih od kovida 19 u domovima za stare, kao i za seksualno uznemiravanje saradnica.

Bajden traži nezavisnu istragu u vezi optužbama protiv guvernera u tri mandata, čiji otac je, inače, o ranije bio na istoj funkciji u Njujorku.

"Mislim da je istraga u toku i da treba da vidimo šta nam ona donosi", odgovorio je Bajden na novinarsko pitanje da li Kuomo treba da podnese ostavku.

I predsedavajuća demokratske većine u Predstavničkom domu Kongresa, Nensi Pelosi, odbila je da pozove Kuoma da podnese ostavku. Rekla je da on treba da pogleda "u svoje srce" pre nego što odluči da li će to da učini:

"On treba da pogleda u svoje srce, on voli Njujork, da vidi da li može efikasno da rukovodi", prokomentarisala je Pelosi.

Protiv Kuoma, u međuvremenu, istagu sprovodi državna tužiteljka Njujorka Leticija Džems, dok je skupština ove savezne države otvorila sopstveni istražni proces za opoziv Kuoma. Mnoge demokrate koje predstavljaju NJujork u Kongresu SAD su pozvale Kuoma da podnese ostavku.

No, Kuomo nastavlja da odbacuje optužbe i govori da neće da podnese ostavku.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track