KIMOVA SESTRA PORUČILA BAJDENU: Ne stvaraj smrad na prvom koraku, ako želiš da spavaš mirno naredne četiri godine!
Foto: JORGE SILVA / AFP / Profimedia

Severna Koreja odgovorila vašingtonu

KIMOVA SESTRA PORUČILA BAJDENU: Ne stvaraj smrad na prvom koraku, ako želiš da spavaš mirno naredne četiri godine!

Planeta -

Kim Jo-Jong, sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una, poručila je juče administraciji novog američkog predsednika da "ne stvara smrad na prvom koraku"

"Hteli bismo ovom prilikom upozoriti novu američku administraciju. Ako želi spavati na miru naredne četiri godine, bolje je da se suzdrži od stvaranja smrada na svakom koraku", izjavila je Jo, samo nekoliko sati pošto je Bela kuća rekla da Severna Koreja za sada ne odgovora na pozive na razgovor.

KIM JO-JONG
foto: Profimedia

Zajedničke vojne vežbe

SAD i Južna Koreja trenutno sprovode zajedničke simulirane vone vežbe, a američki državni sekretar Entoni Blinken i ministar odbrane Lojd Ostin sleteli su u taj region kako bi se sastali s japanskim i južnokorejskim kolegama, piše CNN.

Portparolka Bele kuće Džen Psaki rekla je juče novinarima kako su pokušavali stupiti u kontakt sa Severnom Korejom, dodajući da imaju "brojne kanale putem kojih mogu poslati poruke“.

KIM JO-JONG
foto: Profimedia

"Uvek su nam cilj diplomatski pregovori, cilj nam je smanjiti mogućnost eskalacije. Ali do danas nismo dobili nikakav odgovor", rekla je Psaki.

Kurir.rs/Index.hr/CNN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track