ZABRANJENO U EMIRATIMA ALI SE TOLERIŠE U DUBAIJU: Ovaj grad je postao prestonica seksualnog turizma
Foto: EPA/ Ali Haider

UAE

ZABRANJENO U EMIRATIMA ALI SE TOLERIŠE U DUBAIJU: Ovaj grad je postao prestonica seksualnog turizma

Planeta -

Emirat Dubai je, sa desetinama hiljada prostitutki koje u njemu rade, postao prvorazredna destinacija seksualnog turizma na Bliskom istoku za veliki broj stranih turista, navodi francuski Mond.

U ovom emiratu živi veliki broj stranaca koji rade i na veoma nisko, ali i veoma visoko plaćenim poslovima, ali svake godine ugosti i veliki broj turista, pa je samo u 2019. godini privukao oko 19 miliona posetilaca iz inostranstva,

S obzirom na to da je prostitucija zvanično zabranjena u UAE, ali praktično se toleriše u Dubaiju, ovaj grad je postao veoma popularna destinacija za seksualne turiste iz celog sveta, navodi francuski list.

Konzumiranje alkoholnih pića je dozvoljeno u hotelima, barovima, restoranima i noćnim klubovima koji poseduju posebne dozvole iako je zabranjeno na javnim mestima.

Seksualne radnice se najčešće i mogu pronaći u takvim ugostiteljskim objektima gde one prilaze klijentima, pregovaraju s njima o ceni, dužini i tipu usluga koje pružaju.

Imućniji klijenti mogu da se dogovore da imaju svoju pratilju 24/7, sve vreme svoje posete Dubaiju.

Postoji i hijerarhija u skladu s kojom se najmanje cene prostitutke iz Kine, sa Filipina ili iz Indije.

Seksualne radnice iz centralne Azije skuplje naplaćuju svoje usluge, a najskuplje su prostituke iz Evrope i iz arapskih zemalja koje se retko mogu videti na javnim mestima, piše Mond.

Procenjuje se da u Dubaiju radi između 30 i 45 hiljada prostitutki, a UN su 2017. godine objavile svedočanstvo "seksualne robinje iz Uzbekistana" koja je priznala da je odlučila da se prijavi policiji kako bi se oslobodila "košmarnog života seksualne radnice u Dubaiju".

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track