UDAR NA TRADICIJU Zbog pandemije zakatančeno čak 2.000 pabova!
Foto: Profimedia

KATASTROFA U VELIKOJ BRITANIJI

UDAR NA TRADICIJU Zbog pandemije zakatančeno čak 2.000 pabova!

Planeta -

Asocijacija pivara u Velikoj Britaniji je saopštila da je usled pandemije na "ostrvu" trajno zatvoreno oko 2.000 pabova od ukupno 50.000 koliko ih ima prema poslednjim procenama!

Da li će se industrija oporaviti... Uživanje u pabu pre pandemije
Da li će se industrija oporaviti... Uživanje u pabu pre pandemijefoto: Profimedia

Prema zvaničnim podacima pabovi su u 2020. ostvarili prodaju manju za 56 odsto u odnosu na 2019. godinu, a izraženo u novcu to iznosi neverovatnih 7,8 milijardi funti, što je oko devet milijardi evra!

Da situacija bude još gora pabovi koji su preživeli proteklu godinu neće dugo opstati bez pomoći nadležnih. Dejv Mantford iz Foruma za britanske pabove rekao je za "Skaj njuz", da su mnogi pabovi u velikim dugovima koje moraju da vrate kada se budu otvarali nakon što dođe do ublažavanja mera.

"Pabovi su uzeli pozajmice za oporavak, ali posao još nije krenuo. Ne znamo u kojoj meri će se ljudi vratiti u pabove kao ni da li su navikli da piju kod kuće. Budućnost je prilično sumorna", rekao je on.

Prema najavama iz Dauning strita broj 10, sedišta britanskog premijera Borisa Džonsona, otvaranje pabova u Velikoj Britaniji trebalo bi da počne sredinom aprila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track