KINESKA SUPERBAKA VELIKOG SRCA: Posle napada u San Francisku, dobila milion dolara koje namerava da donira! (VIDEO)
Foto: Screenshot

bravo

KINESKA SUPERBAKA VELIKOG SRCA: Posle napada u San Francisku, dobila milion dolara koje namerava da donira! (VIDEO)

Planeta -

Sjao Žen Sje, 75-godišnjakinja koju je belac udario šakom u San Francisku - posle čega je odgovorila na napad - neće zadržati skoro milion dolara koliko je donirano za njene medicinske troškove. Njen unuk kaže da Sje insistira na doniranju novca za pomoć u ublažavanju rasizma protiv azijsko-američke zajednice.

„Insistira na donošenju ove odluke govoreći da je ovo pitanje veće od nje“, napisao je Džon Čen u ažuriranju na sajtu za prikupljanje sredstava GoFundMe.

Sje je napadnuta u San Francisku prošle srede, jutro nakon što je šest žena azijskog porekla ubijeno u pucnjavi u području Atlante - najgori incident u širem porastu incidenata. Sje, koja je poreklom iz Kine, čekala je da pređe ulicu kada je iznenada udarena u lice. Policija San Franciska kaže da je osumnjičeni Stiven Dženkins udario je ženu nekoliko minuta nakon što je napao 83-godišnjeg Azijca. Osumnjičenog je jurio radnik obezbeđenja kada je udario Sje.

Trenutno joj je instinkt bio da uzvrati udarac, rekla je njena porodica za TV stanicu KPIKS. Rekli su da je Sje, iako teško povređena, udarila je napadača štapom.

Dženkins (39) je ostao krvavih usta i suočen je s optužbama za napad i zlostavljanje starijih.

Zaštitar je uspeo da obuzda Jenkinsa dok policija nije stigla. Sjeov odgovor na napad zabeležen je na video snimku gde vidi kako Sje drži vreću leda na licu, očigledno uznemirena šokantnim nasiljem nad njom. U jednom trenutku izvlači drvenu dasku iz kolica za kupovinu i maše prema Dženkinsu, koja je sa lisicama na nosilima.

Sje ima podlive ispod očiju, rekao je Čen kada je otvorio stranicu za prikupljanje sredstava, koja je tražila oko 50.000 dolara da pomogne baki da pokrije medicinske troškove. Ona je preživela rak koji takođe ima dijabetes, rekao je.

U ažuriranjima od utorka, Čen je rekla da se Sjeino stanje poboljšalo i da se oporavlja i fizički i mentalno.

„Ona sada ponovo počinje da se oseća optimistično i raspoloženija je“, rekao je.

Čen je dodao da se nada da donatori kampanje prikupljanja sredstava razumeju porodičnu odluku da doniraju novac. Njegova baka je više puta iznela svoje želje, rekao je, i ona insistira na tome da ljudi ne smeju da se pokore rasizmu.

Kurir.rs/Npr.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track