TINEJDŽERI HLADNOKRVNO UBILI DRUGA U ŠKOLI: Mladi Amerikanci osuđeni na društveno koristan rad (VIDEO)
Foto: Profimedia

bruka

TINEJDŽERI HLADNOKRVNO UBILI DRUGA U ŠKOLI: Mladi Amerikanci osuđeni na društveno koristan rad (VIDEO)

Planeta -

Dvojica kalifornijskih tinejdžera koji su priznali da su premlatili kolegu iz razreda osuđeni su na uslovnu kaznu. Naime, u septembru 2019. godine tinejdžeri su napali 13-godišnjeg Dijega Stolca u dvorištu Landmark Midl Skul.

Video sa mobilnog telefona zabeležio je trenutak kada je Stolca nekoliko puta šutnuo pre nego što je pao i udario glavom u stub, prenosi Dejli Mejl.

Jedan od tinejdžera udario je Stolca u glavu s leđa, nakon čega je pao i udario glavom u stub i izgubio svest. Iako je Stolz nepomično ležao na zemlji, dvojica tinejdžera nastavila su da ga udaraju. Nikada se nije osvestio i proglašen je mrtvim devet dana kasnije, navodi Press-Enterprise.

Dvanaestogodišnjaci, čija imena nisu otkrivena, „prihvatili“ su optužbe za nenamerno ubistvo. U petak su vraćeni pod starateljstvo roditelja. Sudija je u petak presudio da će par tinejdžera morati da odradi 150 sati društveno korisnog rada, upusti se u terapiju i prisustvuje programu za izgradnju ličnosti, preneo je Press-Enterprise.

Tokom presude, sudija Vrhovnog suda okruga Riverside Rodžer Luebs odbacio je preporuku Odeljenja za uslovni otpust da izrekne zatvorsku kaznu. Optuženi su proveli 47 dana u popravnom domu za maloletnike, a Luebs je rekao da smatra da bi bilo štetno zatvoriti ih sa odraslim kriminalcima, navodi KABC.Rekao je da prema zakonu mora izreći najmanje restriktivnu kaznu maloletnim okrivljenim, ali i dalje osigurati njihovu rehabilitaciju. „Ova deca nemaju dovoljno iskustva u pružanju empatije. Vi niste središte sveta i to morate početi da shvatate ”, rekao je Luebs tokom presude, izvestio je Enterprise.

Dečaci treba da se pijave pred sudom za maloletnike 25. juna radi izveštavanja o napretku i upozoreni su da će, ukoliko se ne pridržavaju uslovne kazne, biti vraćeni u popravni dom, piše Dejli Mejl.

Kurir.rs/Net.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja