Bura u BiH zbog preporuke da građani manje jedu

Bura u BiH zbog preporuke da građani manje jedu

Planeta -
Predsednik Vlade Federacije izjavio da bi federalni ministar trgovine Milorad Bahilj mogao da bude smenjen

MOSTAR - Predsednik Vlade Federacije BiH Nermin Nikšić izjavio je danas da bi federalni ministar trgovine Milorad Bahilj mogao da bude smenjen zbog toga što je građanima poručio da mogu da štede tako što neće jesti. Mediji su preneli da je Bahilj, posle sastanka sa generalnim direktorom "BH Gasa" Adnanom Kresom, na pitanje novinara kako preživeti poskupljenje, kratko odgovorio: "Štedite, nemojte jesti!".

Bahilj, međutim, tvrdi da su njegovu jučerašnju izjavu mediji izvukli iz konteksta kako bi ga prikazali kao ministra neosetljivog na socijalne probleme. "Naprotiv, ja sam slikovito, ovom krivo protumačenom izjavom, kao ministar i običan čovek pred građanima izrazio svoje viđenje ove teške socijalne situacije u kojoj će, izgleda, ljudi moći da uštede jedino ako ne budu morali jesti, jer moraju platiti račune koje dobijamo svakog meseca, kao što su plin, struja, voda i ostalo", rekao je Bahilj, prenela je Fena.

On je u saopštenju naveo da je njegova jedina vizija i želja u radu briga za običnog čoveka, zbrinjavanje njegovih socijalnih potreba, isticanje ekonomskih mera koje će omogućiti bolji ambijent za zapošljavanje, ekonomski boljitak, zaštitu domaće proizvodnje i uključivanje što šireg sloja građana u proces donošenja odluka. Nikšić je, u međuvremenu, izjavio da je "izjava ministra Bahilja neoprostiva, čak i kada je govorimo u šali".

"Učiniću ono što mi dopuštaju Ustav i zakon. Iskoristiću svoje pravo i tražiti od ministra Bahilja da podnese ostavku ili da pokrenem pitanje njegove smene", rekao je Nikšić federalnim medijima, prenela je Radio-televizija Republike Srpske. On je dodao da će, pre svega, Bahilju dati šansu da objasni javnosti zašto je i kako juče dao spornu izjavu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track